Must do // Wakeboarden bij Bali Wake Park

more, Sport  /   - 

Als ik zeg wakeboarden, dan denk je waarschijnlijk al gauw aan een speedboot met daarachter een touw waar iemand met een board onder z’n voeten aanhangt. Maar wist je dat je ook gewoon kan wakeboarden aan een soort kabelbaan, dus zonder boot? In Nederland zijn er verschillende wakeboardbanen, waar je een rondje kunt wakeboarden. Maar dat doe je natuurlijk veel liever met 30 graden op blauw helder water. Laat dat nu net wel het geval zijn op Bali. Bij Bali Wake Park kun je heerlijk een middagje wakeboarden en chillen op een van de zitzakken. Voel je niet zoveel voor surfen? Ben je misschien bang voor haaien of vind je de golven te hoog? Dan kan dit een heel goed alternatief zijn. Velen vinden het ook een stuk makkelijker dan surfen. Het water is er vlak, waardoor het makkelijker is om te blijven staan.

Bali Wake Park, mirte
Na wat rondjes te hebben geboard, durfde ik het aan om over de schans te gaan!

Over Bali Wake Park

Bali Wake Park ligt aan de rand van Denpasar. Het adres is Jl. Raya Pelabuhan Benoa No.7X, Pedunga. Wel is het wat duurder dan bijvoorbeeld een surfles. Voor ongeveer 50 euro per persoon kun je een uur lang wakeboarden (inclusief board, helm en zwemvest). Maar ben je met een groepje? Of is het heel druk op de baan? Dan is het leuker om langer te gaan. Een hele dag kost je dan zo’n 110 euro per persoon (ook inclusief materialen). Maar ik vond het meer dan waard. In Nederland ben ik ook al bij heel wat wakeboardbanen geweest, maar daar board je niet over blauw water, en is het weer vaak veel minder, waardoor je een wetsuit aan moet. Hier board je gewoon lekker in zwemvest en bikini! O en wat helemaal fijn is: als je halverwege of aan het eind van de baan valt, hoef je niet terug te lopen. Je wordt opgepikt door een golfkarretje die je weer netjes naar het begin van de baan brengt. Zo chill! Wakeboarden voor luie mensen zeg maar 😉

Geen zin om te boarden? Dan kun je ook lekker in het zwembad springen en kijken naar de pro’s op de baan, of juist alle beginners die nog staan te stuntelen op het water!

 

 

Pssst! Je kunt natuurlijk nog veel meer sporten op Bali doen. Heb je deze blog met sporten in en om Canggu al gelezen?

Liefs Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: