Vliegen naar Bali… ja, het is een lange zit. Maar dat is het meer dan waard! Ik zal je wat tips geven over de mogelijkheden, prijzen, mijn favoriete maatschappijen, etc.

Vliegen naar Bali tips

  • De internationale luchthaven op Bali is Denpasar Ngurah Rai International Airport’. Vul ‘Denpasar’ in bij de zoekmachines.
  • Garuda Indonesia is de grootse Indonesische luchtvaartmaatschappij. Deze vliegt vanaf Amsterdam naar Bali, met een stop op Jakarta.
  • De snelste vlucht is bij mijn weten die met KLM van Amsterdam naar Denpasar. Die duurt zo’n 16 a 17 uur. Je stopt kort op Singapore voor een tankstop en vliegt dan door naar Denpasar, Bali. Die van Garuda is ongeveer net zo lang als de KLM vlucht.
  • Een vlucht ZONDER stop van Amsterdam naar Bali bestaat niet. Je hebt minimaal 1 stop, al is het om te tanken, zoals bij de KLM vlucht.
  • Prijzen: dit varieert enorm. Ik ben inmiddels een keer of 7 naar Bali gevlogen vanaf Amsterdam. Ik betaal meestal tussen €650 en €750 voor een retourvlucht. Het kan soms goedkoper, maar dan heeft de vlucht (voor mij) een nadeel zoals een lange overstap of meerdere stops.
  • Wat ik belangrijk vind bij het zoeken van een vlucht: niet langer dan 20u, het liefst een nachtvlucht, niet duurder dan €750.
  • Ik heb tot dusver altijd met KLM of met Garuda Indonesia gevlogen. Deze komen altijd het beste uit mijn zoekwensen. Uiteraard zijn er nog heel veel andere maatschappijen waarmee je van Nederland naar Bali kunt vliegen. Kijk wat voor jou goed werkt.

Zoekmachines om een vlucht naar Bali te boeken

Ik boek graag via Tix.nl omdat je dan flexibele data kunt kiezen en zo gemakkelijker de goedkoopste tickets vindt.

Ook Skyscanner is een fijne site. Je hebt heel veel filters zodat je voor jou de beste resultaten krijgt. En je kunt makkelijk switchen van dag. Handig!

Ook direct bij KLM of Garadu-Indonesie of een van de andere maatschappijen boeken kan natuurlijk. Net wat je prettig vindt.

Goede reis!

Mountainbike, jatiluwih, retreat
Jatiluwih rijstvelden in Bali. Een mooie beloning na een lange vliegreis!