Het kan niet duidelijker met een naam als I Love Bali toch? Ik ben namelijk hartstikke dol op Bali. Ik houd van dit eiland! Hoe is dat zo gekomen? Ik vertel je graag mijn Bali verhaal…

i love bali, bingin
Bingin, Bali

Voor het eerst naar Bali

In oktober 2014 ging ik voor het eerst van mijn leven op reis. Voor het eerst buiten Europa. Voor het eerst alleen. Ik wilde dit al langer, maar toen mijn relatie vlak ervoor eindigde, besloot ik het direct te doen. Een cliche, maar zo bleek; een heel goed idee! Mijn eerste bestemming was Bali. Toen ik opsteeg zat ik nog even snikkend in het vliegtuig. Maar die tranen waren al vlug gedroogd. En toen ik landde op Bali wist ik direct: dit voelt goed! Een dag later voelde ik mij al zo thuis op dit eiland. Gek, want ik kende er niemand, ik was er alleen. Maar dit gevoel was zo sterk. En dat ging nooit meer weg.

Ik had een maand op Bali. Ik ging van Seminyak, naar Uluwatu, Nusa Lembongan, Gili Trawangan, Canggu en tot slot Ubud. Een fantastische tijd. Ik ontmoette de leukste mensen, zag de mooiste dingen. En eke dag werd ik een beetje meer verliefd op Bali.

Maand twee van mijn reis ging ik naar Thailand met mijn zusje. Wij ontmoetten elkaar in Bangkok. Hoewel Thailand hartstikke mooi was, voelde het geen moment als Bali. Na Thailand zou ik verder reizen naar door Azie. Maar stiekem wilde ik de laatste 6 weken van mijn reis weer naar Bali… niet heel avontuurlijk. Maar het gevoel was zo sterk dat ik het gewoon deed. Het was mijn reis, dus why not?! In december 2014 vloog ik na een maand in Thailand terug naar mijn geliefde Bali. Yes!

Ondanks het regenseizoen waren deze 6 weken wederom te gek! Ik verbleef al die tijd in Canggu, want dat was mijn lievelingsplek. Tranen met tuiten heb ik gehuild toen ik half januari weer naar Nederland moest. Best gek, als je zo lang van huis bent. Maar dat ‘ik ben thuis op Bali-gevoel’ was zo sterk…

Mountainbike, jatiluwih, retreat
Hier krijg je toch nooit genoeg van? De Jatiluwih rijstvelden in Bali.

Terug in Nederland. Wat nu?

Ik besloot in Nederland dat ik hier iets mee moest doen. Op dat moment zat ik op een kantelpunt met mijn website en bedrijf I Love Health. Ik kon er nog niet van leven en had er nog een parttime baan bij. Maar, als ik mijn baan op zou zeggen, zou ik meer tijd hebben voor I Love Health. En als dat lukt en ik kan er vervolgens van leven, kan ik overal ter wereld werken. Ik bedoel, op Bali dus!

Ik nam het risico en het pakte goed uit. Ik werkte dat voorjaar en de zomer aan mijn I Love Health boek en zodra dat af was, spong ik in september weer het vliegtuig in naar Bali. Op avontuur! Surfen, lekker eten, fijne mensen, de cultuur, nieuwe vrienden… ik kon er geen genoeg van krijgen.

14 weken per jaar op Bali

Inmiddels ga ik twee keer per jaar zo’n 7 weken naar Bali, in het voor- en najaar. Ik ga tegenwoordig samen met mijn vriend, want hij moet ook op Bali zijn voor zijn werk. Bizar detail: we hebben elkaar los van Bali ontmoet, maar we blijken dezelfde passie voor dit eiland en het surfen te delen. We kunnen het nu goed met elkaar combineren. Match made in heaven, toch!? 😉

I Love Health Retreats Bali

Waar ik voorheen enkel op afstand aan mijn blog I Love Health werkte, organiseer ik sinds voorjaar 2016 oook retreats naar Bali: de I Love Health Retreat Bali. Ik kan mijn liefde voor het eiland en mijn bedrijf/blog I Love Health met elkaar combineren en overbrengen op mijn gasten. Zo leuk! Ik laat in deze weken ‘mijn Bali’ aan de deelnemers zijn. We gaan ontzettend lekker eten, surfen, yoga, bootcampen, massages en nog veel meer leuke dingen op het eiland doen. (Ga je een keer mee?!)

bootcamp retreat canggu bali
Foto: Liza van Hal

I Love Bali

Toen liep ik tegen het volgende aan: ik wil heel graag meer schrijven over Bali. Al mijn tips delen. Ik krijg dagelijks mails van lezers van I Love Health over Bali. Waar moet ik slapen, eten, drinken, hoe werkt een visum, welke vlucht kan ik het beste nemen, etc. Ik kon op I Love Health niet alles kwijt over Bali. Ik wilde er meer over schrijven. Boordevol inspiratie dus, maar geen plek om dit te uiten. Dat vroeg om een nieuwe website… en zo geschiedde! Juli 2017 zag I Love Bali het levenslicht!

I Love Bali – Your Island Guide

Ik deel al mijn tips over dit heerlijke eiland met je op de website en op Instagram en Facebook. Hopelijk kan ik zo mijn steentje bijdragen om jou net zo’n onvergetelijke reis naar deze magische plek te bezorgen.

Lembogan
Nusa Lembongan, Bali.

Liefs

Daisy

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren