Zo steunen wij Bali tijdens Corona // Help je ons mee?

Area's, Bali Info, nusa lembongan  /   - 

Oh man, wat missen wij Bali. Helaas heeft het eiland een zware klap gekregen door de Corona crisis. Gelukkig zijn er relatief weinig mensen die ernstig ziek zijn door Covid-19, maar het eiland én de locals hebben het zwaar te verduren. Zo’n 70% van het eiland draait op toerisme. Veel families hebben op dit moment geen werk en geen inkomen en dus ook geen eten. Dat breekt ons hart. Wij steunen Bali door deze alternatieven ‘van Nederlanders op Bali’ een warm hart toe te dragen. Helpen jullie ook mee? Zodat we straks, in betere tijden, weer kunnen genieten van het prachtige eiland!

Steun de locals op Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is een paradijs. Maar dit paradijsje en haar locals hebben het ontzettend zwaar. Het eiland zit in volledige lockdown en is afgesloten van de buitenwereld. Slechts 3 keer per week komt er een boot aan met eten, water en andere benodigdheden. De toeristen kunnen het eiland niet op en dat betekent dat Nusa Lembongan op dit moment 0 inkomen heeft. Sommige families kunnen zich nog maar 1 kopje rijst per dag veroorloven, en moeten dit delen met elkaar. De locals zijn weer een beetje aan het vissen geslagen en in de seaweed-farms aan het werkt om wat geld binnen te krijgen, maar het is eigenlijk ontzettend triest en verdrietig om te zien hoe een paradijselijk eiland en de locals het nu toch wel heel slecht krijgen. Bas en Kim hebben een duikschool op Lembongan (Scuba Centre Asia) en zij hebben een local community opgezet om families van eten te voorzien. Het zou te gek zijn als jullie een (kleine) donatie zouden willen doen doen. 100% van de donaties gaan naar de local community, waar hier rijst, eieren en noodles van worden gekocht om families van eten te voorzien. Een familie van 4 mensen kan al een hele maand eten van €30!!! Ze zijn blij met ALLE beetjes.

De link om te doneren vind je hier. Als je geen Paypal account hebt, kan het ook via deze tikkie link. Let op! Deze tikkie is geldig tot 7 juni.

Mondkapjes made in Bali!

In de  webshop van We Like Bali , onze mede-Bali lovers, shop je de mooiste mondkapjes! 100% van de winst worden gedoneerd aan Nasi Bungkus Tetangga. Zij voorzien op dit moment honderden Balinese families van eten door voedselpakketten uit de delen. Binnen 2 dagen konden er al 2300 maaltijden worden gedoneerd. WAUW! Top initiatief! Wij hebben het gebloemde mondkapje besteld! Helemaal leuk 🙂

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pris & Eve ☼ We like Bali (@welikebali) op

Dit is hoe wij Bali steunen. Laat ons weten in een reactie hoe jij je steentje bij draagt!

Liefs, I Love Bali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: