5 x sporten in Canggu

Je kan op Bali natuurlijk heel goed relaxen, maar na een paar dagen aan een mooi wit strand of een heerlijk zwembad te hebben gelegen willen wij toch weer even wat actiefs doen. Lekker surfen, een stuk fietsen of een goede workout. Je hoeft je in Canggu absoluut niet te vervelen! Sporten in Canggu doe je hier!

Sporten in Canggu

Bali Beach Bootcamp

Eigenlijk staat het mij een beetje tegen om binnen te sporten als ik in Bali ben. Het weer is zo lekker, daar moet je het van nemen toch? Okay, laat ik eerlijk zijn: het is vaak te heet. Maar als je zorgt dat je voor 8.30u je bootcamp gehad hebt, is het goed te doen. Ik ben gek op de bootcamp van 2 Be Fit Bali. Deze worden een paar keer per week op het strand van Canggu gegeven. Afzien, zweten en zand op plekken waar het niet hoort. Maar als je erna de zee in duikt en niet veel later aan een heerlijke smoothie bowl zit, dan is de voldoening van een zware bootcamp training nog groter!

Bali Beach Bootcamp, Daisy, sporten in canggu
Foto: Liza van Hal

Surfen

Bali is dé plek om te surfen. Pro’s komen hier van heinde en verre naar toe voor de goede waves! Dus, ben je op Bali dan mag een surflesje niet ontbreken. Canggu is voor zowel de gevorderde als beginner een goede surfspot. Surfen is overigens een hele goede workout. Tijdens het peddelen gebruik je je armen en schouders vol op! Kijk dus niet op van wat spierpijn de volgende dag;).

Wij zijn voorstander van les nemen bij locals in Canggu. Deze boys hebben een paar surfboard rental shops op het strand van Batu Bolong. Daar huur je voor 50.000 roepiah (€3,50) voor 2 uur een surfplank. En voor een privelesje betaal je rond de 350.000 roepiah (€25,- inclusief board). Daisy en ik hebben onze surfskills geleerd van Ayok. Hij woont in Canggu. Voor hem is surfen, als fietsen voor ons. Leuke gast en keihard lachen in het water. Aanrader! Canggu surfen, sporten in canggu

Yoga

Yoga is all over the place in Bali! Zo ook in Canggu. Hier vind je diverse yoga studio’s of yoga retreats. Volgens Daisy zijn onderstaande studio’s erg fijn!

yoga samaditoo, bali, daisy, sporten in canggu
Foto: Liza van Hal

Mountainbiken

Ondanks dat Bali stikt van de scooters en taxi’s, en nergens een fietspad te bekennen is, leent Bali zich prima voor een goed fietstochtje. Mountainbiketochten worden dan ook op verschillende plekken georganiseerd. Neem bijvoorbeeld de rijstveld tour van Bali Bike Park. Zij organiseren verschillende tours. Onder leiding van een gids mountainbike je door de prachtige groene rijstvelden van natuurgebied Jatiluwih (Unesco werelderfgod, zo mooi!). Of wat dacht je van hun watervaltour of de vulkaantour? Daarnaast kun je je niveau aangeven. Ben je een echte fietser en niet vies van wat klimwerk, dan kun je bijvoorbeeld met een gevorderde groep mee. Maar zit je voor het eerst sinds jaren weer op een fiets? Dan kun je voor de downhill versie gaan. Oftewel, lekker op je gemakje wat rondfietsen en vooral genieten van de omgeving!

Bali mountainbike

Crossfit

Wanderlust is dé crossfitbox op Bali. Deze gym is van de bekende spierbundel Dave Driskell. Voor een goede krachttraining ben je hier zeker aan het juiste adres. Voor 14 euro kun je je hier de hele dag uitleven. Ook als je nog niet eerder aan crossfit hebt gedaan, ben je meer dan welkom. Wat overigens helemaal aansluit bij de crossfit mentaliteit. Iedereen doet mee op zijn eigen niveau, en dat maakt het zo leuk! Wanderlust crossfit, sporten in canggu

Wat zijn jouw sport tips voor op Bali of voor sporten in Canggu? We horen het graag!

Liefs Mirte & Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

%d bloggers liken dit: