De lekkerste vegan burgers op Bali

berawa, canggu, Food, seminyak, ubud  /   - 

Dat je op Bali onwijs lekker en gezond kunt eten, is inmiddels geen nieuws meer. Je hebt hier werkelijk alles, van verse vis tot smoothiebowls en van heerlijke en goedkope afhaalgerechten tot luxe restaurants. En ook voor de vegetariër en vegan is er op Bali meer dan genoeg keuze. Wat dacht je bijvoorbeeld van de vele vegan hamburgerzaken? Wij hebben de lekkerste vegan burger van Bali voor je op een rij gezet. 

Deze blog is geschreven door gastblogger en pro surfer in spé NinaRosa Juffermans, die zelf vier maanden op Bali woonde als copywriter, designer en websitebouwer.

De lekkerste vegan burgers op Bali!

Oma Jamu, Canggu

Laten we beginnen in ons favo dropje: Canggu. Buiten de te gekke feestjes en fijne golven, biedt Canggu geweldige eetmogelijkheden. Mijn favoriete restaurant was Oma Jamu, een vegan warung. Ik at hier vrijwel elke week. De prijzen zijn al inclusief tax (dus er komt niet opeens 15% bij) en er zit een klein winkeltje bij waar ze biologische groenten en fruit en andere gezonde producten verkopen. Hun kaart is best wel uitgebreid en ze hebben ook een buffet. Ik heb elke vegan burger hier gehad maar mijn favoriet is de mushroom burger. Je krijgt er schattige paarse zoete aardappel frietjes en vegan pesto bij. Goede prijs, perfecte hoeveelheid, lekkere structuur en een bommetje van smaken.

Prijs: 45k IDR / €2,65

Peloton Supershop, Canggu

Elke foodie die op Bali is geweest, is bij Peloton Supershop geweest. Ik bedoel, kijk die website! Het menu! De foto’s! Je voelt meteen die creatieve vibe. Dit is zo’n café waar je lekker met je sapje en een goed boek in een hoekje gaat zitten. De prijzen zijn wat hoger, maar dat vond ik het zeker waard. De keuze is reuze en dus lastig, maar uiteindelijk ben ik voor de veg out burger gegaan: een spirulina broodje met een burger van aardappel en kikkererwten. De homemade BBQ sauce is super lekker en je krijgt er gratis friet en salade bij.

Prijs: 70k IDR / €4,20

Earth Café, Ubud

Zelfs mijn carnivoor vrienden waren fan van deze vegan gerechten. Deze plek is echt een heaven voor vegans, want zelfs de bioscoop serveert enkel vegan snacks. Je betaalt 50k IDR (€3) entree, maar daarvoor krijg je een voucher voor de snacks. Het restaurant zelf grenst aan een winkel met mooie (maar dure) kleding en accessoires en aan een healthy food shop. Geweldig! Maar terug naar de burger… de seitanburger was er helaas niet dus koos ik voor de BLT Smoked Coconut Sandwich. BLT kennen we als Bacon Lettuce Tomato. De bacon gemaakt van kokos. Heel origineel en geserveerd met heerlijke cashew cream en een zwart broodje. Het restaurant serveert overigens ook raw vegan desserts, mocht je nog plek hebben na je burger.

Prijs: 67k IDR / €3,95

Alchemy, Ubud

Alchemy in Ubud is niet voor iedereen. Ik vond het geweldig, maar als je van simpel eten houdt, is dit niets voor jou. Als je wel van originele, uitdagende en healthy gerechten houdt, is dit jouw droom. Alles is raw en vegan. Ook de burger? Ja, ook de burger. De burger is gemaakt van zongedroogde tomaat en geserveerd op een bedje van sla. Ik vond hem wat klein voor de prijs, maar hij had wel een heel bijzondere en lekkere smaak. Ik zat niet helemaal vol, dus nam ik ook nog een raw bountry bar. 

Prijs: 80k IDR / €4,70

The Spicy Coconut, Seminyak

Ik had zó veel goede verhalen gehoord over deze plek in Seminyak, dus ik besloot mijn laatste middag op Bali hier heen te gaan. En dat was zeker geen slecht idee. Ze hebben heerlijke sapjes, al zijn die wel aan de prijzige kant. Wij kozen een vegan platter en de burger. Buiten de kaart om worden ook vaak andere burgers geserveerd. De sausjes waren goddelijk en de burger was knapperig maar toch zacht en mals. Ik wil terug!

vegan burgers op bali

Prijs: 60k IDR / €3,50

Maar er zijn nog zoveel meer lekkere plekjes waar ze vegan burgers serveren. Wat is of wordt jouw favoriet voor vegan burgers op Bali?

Liefs NinaRosa

Hoofdfoto: Facebook Peloton Supershop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: