Roadtrip Bali–Lombok // deel 1 // De reis, hotels en witte stranden!

Area's, Gili's & Lombok, hotels, Slapen  /   - 

Wie op Bali is, maar meer van Indonesië wil zien, kan ik ontzettend aanraden om naar Lombok te gaan! Ik ben er nu drie keer geweest en vind het prachtig. Tijdens mijn laaste Lombok trip maakt ik ik samen met mijn vriend vanuit Bali een roadtrip naar en door Lombok en vervolgens terug naar Bali. Je kunt ook voor weinig geld vanuit Bali naar Lombok vliegen, maar wij vonden de charme van de scooter, een rugzak en een surfplank op de scoot juist leuk. Op avontuur dus!

Je weet dat ik fan ben van Bali – I Love Bali hè. Maar Lombok…..oooo jij bent ook zo mooi en te gek. Ik wil nooit terug naar Bali… en dat zegt wat! Lombok is (nog) niet te vergelijken met Bali, waar het toerisme soms hectisch is. Lombok is nog veel rauwer en puurder. En het is zo ontzettend mooi. Bergen, een vulkaan (die je kunt beklimmen) de mooiste (lege) stranden, palmboombossen zo ver als je kunt kijken, en slechts een handjevol toeristen. En dat vind ik heerlijk. Must go, echt. lombok, strand, drone shot

Ik heb onze trip vastgelegd in dagen, duur, vervoer, plekken en slaaptips. Wie weet heb je er iets aan als je zelf zo’n trip wilt maken!

Scooter tips

  1. Zorg dat je scooter papieren in orde zijn. Niet elke scooter mag Bali af. Check dit vooraf met je scooter verhuur.
  2. Ook een internationaal rijbewijs is geen overbodige luxe als je in Indonesië op een scooter rijdt. Dit kun je in Nederland bij de ANWB kopen.
  3. Draag ALTIJD een helm.
  4. Wij zijn ’s ochtends op tijd vertrokken met de scooter vanuit Canggu richting Padang Bai, waar de boot in Bali naar Lombok vertrekt. Op de scooter van Canggu naar Padang Bai duurt zo’n 2 uur.

Slowboat Bali – Lombok

De slowboat vanuit Padang Bai, Bali naar Lembar, Lombok gaat 24/7, elk uur. De reis duurt zo’n 4 uur – als alles mee zit. Bij ons zat het twee keer helaas niet mee, en deden we er 6,5 uur over (misscien toch vliegen de volgende keer….) Prijs boot: 112.000 roepiah (zo’n €8) per persoon per enkele reis.

  • Tip; neem een maaltijd mee aan boord van de boot. Er is niet veel te krijgen. De boot is simpel. Verwacht er niet te veel van.

Na vier (of in ons geval 6,5u) kom je aan in de haven van Lembar, Lombok. bali lombok boot

Omdat het al donker is als we aankomen op Lombok besluiten we gelijk een hotel in de buurt te zoeken. Ik wil niet in het donker over smalle en steile bergweggetjes, zonder straatverlichting naar het zuiden. Onze eerste slaapplek is Silver Fern Beach Retreat in de buurt van Lembar. Prima hotel, direct aan zee in een prachtige baai. Wakker worden hier is magisch! Verder gebeurt hier weinig of niets.

We vervolgen in de ochtend onze trip naar het zuiden. We nemen de bergroute vanaf Lembar naar Selong Belanak, i.p.v. de snelle route over de normale weg. En wat een goede keus is dat! Deze route is echt waanzinnig mooi. Zo groen. Zulke mooie uitzichten. We komen door de kleinste dorpjes. We doen er bijna twee uur over en komen geen enkele toerist tegen. Deze route is echt een ONWIJZE aanrader. lombok, uitzicht

Sejong Belanak area

We slapen in Selong Belanak in hotel Artati. Boven op een berg staan 6 comfortabele bungalows, met een waanzinnig uitzicht over de de baai van Selong Belanak. Ook een dikke vette aanrader. lombok, artati hotel

Vanuit hier kun je een aantal prachtige stranden bezoeken:

Stranden zuid Lombok

  • Selong Belanak. Prachtig wit zandstrand, kleine golfjes voor de absolute beginnende surfer en leuke beach shacks voor een verfrissende kokosnoot. Dagelijks komt er rond sunset een kudde bizons (?) voorbij! lombok, strand
  • Mawi. Prachtig baaitje met een waanzinnig mooie surfspot (voor de goede surfer!). De weg ernaar toe is een avontuur op zich. Maar zeer de moeite waard.
  • Lancing beach. Wederom een spierwit strand met azuurblauw water. Slechts één beach shack waar je een kokosnoot bestelt, maar ook slechts 1 andere toerist te vinden. Must go! lombok, strand
  • Are Gulung. Zelfde recept als bij alle andere stranden: wit strand, azuurblauw water. Dit is ook een hele goede surfspot.
  • Mawun. Deze baai is wederom een plaatje…. Hier gebeurt weer iets meer qua strandtentjes en toeristen, maar nog steeds idyllisch mooi.

De stranden zijn hooguit een half uur rijden vanaf hotel Artati. Wij vonden dit dus een hele fijne uitvalspot om alle mooie stranden te zien!

>>Combineer je Lombok met de Gili eilanden? Lees hier leuke hotspot tips voor Gili T>>

Volgende week deel 2 en dus het vervolg van onze roadtrip door Lombok!

ENJOY LOMBOK!!!

En laat me vooral weten hoe je het vond!!! En deel ook jouw tips met mij (bijvoorbeeld in de comments hieronder). Vind ik leuk!!

Liefs

Daisy

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: