10 x makkelijke surf spots in Bali voor beginners

Je mag Bali niet verlaten zonder op zijn minst één poging op een surfplank te hebben gedaan. Bali is een van de aller-, aller-, allerbeste plekken ter wereld om te surfen. Voor de pro’s, de intermediates, maar ook zeker voor de beginners die voor het eerst de woeste wilde goven willen trotseren!

Ervaringstipje van mij: spring niet zomaar overal het water in met een gehuurde plank. Het kan er behoorlijk ruig aan toe gaan. Sommige spots zijn echt voor de pro’s. En daar wil je niet tussen liggen, om tal van reden, maar bovenal omdat je niet dood wilt 😉 HA! Laat ik verder geen angst zaaien, maar tips geven, en vertellen dat surfen ook echt het allerleukste om te doen is ooit. Na seks. Of misschien wel voor. Of… nou ja, je begrijpt me.

Ik deel graag mijn tips voor surf spots in Bali voor beginners met je!

Mede mogelijk gemaakt door mijn Balinese vriend Ayok, die surfleraar in Canggu is. Hele goede lessen, gezellig, goed Engels, hartje van goud. Zeker even benaderen voor een surfles!

 

Surf spots in Bali voor beginners

Al deze plekken hebben de zogenoemde ‘white waves’, die je nodig hebt als beginner. Green waves komen later! Aldus Ayok. Op deze surf spots in Bali kun je als beginner goed surfen. Neem wel een lesje!

 • Balangan
 • Canggu – Old Man’s
 • Jimbaran Bay
 • Kedunggu
 • Kuta – hele strand
 • Nusa Dua
 • Nusa Lembongan – Playgrounds
 • Padang Padang – Inside / Baby Padang
 • Sanur
 • Seminyak – hele strand

*De naam achter het streepje – is de naam van de golf. Als dit er niet achter staat, kun je het gewoon even rondvragen op de plek van bestemming.

surfen i love health retreat bali, ayok
Surf les met de meiden uit de eerste I Love Health Retreat Bali, in Canggu, van leraar Ayok.
surfen bali
Een paar jaar geleden: ik in actie na een paar weekjes surfles!

HEEL VEEL SURF PLEZIER!

Enne, niet zomaar opgeven! Niemand zei dat het makkelijk was!

xxx Daisy

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

 1. Surfen is zeker een must-do in Bali! Persoonlijk vind ik Charlie Brown (surfschool) in Canggu heel goed! Je krijgt daar een privé instructeur voor 2 uur en ze zijn enorm enthousiast en geven goed advies.

 2. Hallo, we zijn van plan om in juli 2019 te verblijven in Pekutatan in puri datums beach. Heeft iemand ervaring of je hier ook goed kunt (leren) surfen als beginners?

 3. Wij willen met kids reizen en vroegen ons af of er ook aangepaste surflessen zijn voor kinderen? We hebben er drie, 15j – 12j – 10j.

%d bloggers liken dit: