Must visit restaurants op Nusa Penida

Area's, Food, Nusa Penida  /   - 

Als je je al verwonderd over de natuur van Bali, kijk je helemaal je ogen uit op het bijbehorende eiland Nusa Penida. Op zo’n 30 minuutjes varen bevind je je in een totaal andere wereld. Het eiland is namelijk nog veel minder aangetast door toerisme en barst hierdoor nog van de prachtige palmboomvelden en witte onvervuilde stranden. Waar je op Bali op iedere hoek van de straat wel een hotspot vindt, is dit op Nusa Penida wel iets lastiger. Maar dat maakt het wat ons betreft nu juist zo leuk! Benieuwd welke restaurants op Nusa Penida je echt niet mag missen? Lees dan snel verder!

De must visit restaurants op Nusa Penida

Secret Penida Cafe

Deze fantastische hotspot ontdekten we per toeval toen we er langs reden. Ons oog viel op de roze muur met cactusschilderingen, dus we konden het niet laten om even te stoppen. Er zijn weinig echte ‘hotspots’ met instagrammable interieur op Nusa Penida, maar bij Secret Penida Cafe vind je alles waar je ‘insta hart’ sneller van gaat kloppen. Op het menu vind je de lekkerste smoothiebowls, salades en natuurlijk de welbekende avocado toast.

restaurants op Nusa Penida

Penida Colada

Zin in een cocktail, of wil je gewoon heel graag even relaxen met fantastisch uitzicht? Dan moet Penida Colada zeker op je lijstje. We hadden van tevoren al veel gehoord over deze beachbar met restaurant en het ging de verwachting te boven. Het uitzicht is adembenemend en het personeel super vriendelijk. Je kunt hier gerust het einde van de dag gaan zitten en vervolgens de hele avond blijven hangen. Je vindt Penida Colada op zo’n 5 minuutjes scooterrijden vanaf de haven van Nusa Penida.

Penida Espresso

Hier aten we echt de lekkerste smoothiebowls van onze gehele Bali trip (en geloof ons, dat waren er heel veel). Het menu van Penida Espresso is klein, net als het zaakje zelf. De smoothiebowls zijn daarentegen enorm en smaken fantastisch. Dit is absoluut het beste restaurantje waar we op Nusa Penida zijn geweest en dat terwijl het ervan buiten eigenlijk helemaal niet bijzonder uit ziet. Gaat dat proeven!

restaurants op Nusa Penida

Vegan Soul Kitchen

Naar deze hotspot gingen wij stiekem niet alleen voor het eten, maar ook voor het eten. Het restaurant geeft je een gezellig boomhutten gevoel, met schitterend uitzicht. Een heerlijke plek om van je eten en drinken te genieten. Want genieten van je eten en drinken kan je hier zeker. Je hebt hier lekkere vegan gerechten en ook nog is voor goedkoop. Wat wil je nog meer?

Wij vinden Nusa Penida echt een bezoekje waard, want het fijne van het eiland is, is dat het heerlijk is om daar rond te touren op de scooter. Geen files, geen drukte, maar heerlijk rustig. Let wel op, want soms kunnen de wegen een stuk slechter zijn dan dat je gewend ben. Maar dit zorgt juist voor een extra avontuur! Wil je weten wat je nog meer op Nusa Penida kan zien en doen, buiten lekker eten en drinken om? Lees dan hier dit moet je zien op Nusa Penida

Liefs,

Robin en Tamara

Story in the road

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: