Must see // Dit moet je zien op Nusa Penida!

Wil je aan de drukte van Bali ontsnappen en nog mooiere natuur ontdekken dan je tot nu toe al hebt gezien? Dan moet je wat ons betreft echt naar Nusa Penida! In slechts 35 minuutjes varen bereik je een compleet andere wereld. Zeker weten dat je geen hoogtepunten mist op Nusa? Lees hier onze must-sees!

Alles wat je moet zien op Nusa Penida

Vervoer naar Nusa Penida

Vanaf Bali kun je het beste de boot naar Nusa Penida pakken vanaf Sanur. Tickets koop je online of in de haven van Sanur. Op Nusa Penida zelf kan het best even duren voordat je van A naar B bent gereisd, de wegen zijn vaak niet zo best en door het bergachtige landschap moet je vaak hele stukken omrijden. Veel mensen verkennen het eiland per scooter, maar mocht je niet zo’n held zijn op de scooter, dan raden we je aan om voor een dag een driver te huren die je van plek naar plek rijdt. Dit kun je vaak bij je verblijf gemakkelijk regelen.

1. Kelingking (T-Rex) viewpoint

Dit is misschien wel het meest bekende punt van Nusa Penida en mag je absoluut niet missen. Een foto bij Kelingking viewpoint mag niet in je fotoalbum ontbreken. 😉 Je kunt hier ook met de trap naar beneden naar Kelingking Beach, dit is een heel mooi strand waar je, als je geluk hebt, ook nog Manta roggen kunt zien! Het is zeker de moeite waard, maar houdt wel in gedachten dat het een hele lange tocht is en je ook weer omhoog moet.

doen op nusa penida

2. Angel’s Billabong

Heb je altijd al een duik willen nemen in een natuurlijke infinity pool? Dan is dit je kans! Bij eb verandert Angel’s Billabong in een infinity pool met helderblauw water, een fantastisch fenomeen wat je niet snel ergens anders vindt. Pas echter op want wanneer het hier vloed wordt, zijn er veel hoge en krachtige golven die je de zee in kunnen sleuren.

3. Broken Beach

Op 5 minuten loopafstand van Angel’s Billabong vind je het prachtige Broken Beach, je kunt gewoon het looppad volgen en komt hier dan vanzelf uit. Je vindt hier een een poort waar de zee steeds in en uit loopt. Echt een fantastisch zicht van bovenaf waar je helemaal omheen kunt lopen.

doen op nusa penida

4. Diamond beach

Dit is een van de mooiste stranden die je in en rondom Bali gaat zien. Het water is hier super blauw en het zand witter dan wit. Het is wel een flinke klim naar beneneden (en dus ook weer terug naar boven). Dus mocht je dit niet zien zitten, dan raden we je aan om van bovenaf te genieten van het net zo mooie uizicht. Je kan hier een lang pad bewandelen waarvan het uitzicht adembenemend is, houdt er wel rekening mee dat het er hard kan waaien.

zien op nusa penida

Dit zijn wat ons betreft de plekken die je echt moet zien op Nusa Penida! We zijn heel benieuwd wat jouw favoriete plekken op het eiland zijn. En aangezien je nu toch al in de buurt bent, raden we je zeker ook aan om naar Nusa Lembongan te gaan. Lees hier 14 must-do’s op dit eiland.

Heb jij nog tips wat een volgende keer écht moeten doen of zien op Nusa Penida?

Liefs,

Tamara en Robin

Story on the Road

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: