Tips // Wat te doen op Gili Trawangan

Een trip naar Bali is, als je het ons vraagt, niet compleet zonder een bezoekje aan de Gili eilanden. Aangezien wij een paar maanden lang op Bali verblijven, kon deze trip niet uitblijven. Echter is er na de aardbeving van afgelopen augustus wel behoorlijk wat veranderd op Gili Trawangan. Zo bestaat de welbekende Food Night Market niet meer en worden veel resorts opnieuw gebouwd. Toch is het zeker de moeite waard om het eiland te bezoeken, het heeft nog veel moois te bieden en je draagt meteen je steentje bij aan de heropbouw. Lees hier onze favoriete to-do’s.

Wat is er te doen op Gili Trawangan?!

Aankomst

Je bereikt Gili Trawangan gemakkelijk vanaf Bali met de boot. Er zijn twee verschillende plekken in Bali waar je kunt overvaren naar de Gili’s, dit zijn Serangan en Padang Bai. Serangan ligt dichterbij Canggu en Seminyak, wat de rit naar het vertrekpunt korter maakt, maar de boottrip langer. (Ongeveer 3 uur) Padang Bai is langer reizen vanaf de grote steden, maar de boottrip duurt vanaf deze plek maar 1,5 uur. Het is dus aan jou om te bepalen wat je het fijnst vindt.

Bij aankomst zul je meteen heel veel ‘taxi taxi’ horen, houdt er rekening mee dat dit geen echte taxi is, maar een paard en wagen. Op de Gili eilanden rijden namelijk geen gemotoriseerde voertuigen. Zelf kiezen we echter liever voor de benewagen of de fiets, die je overal op het eiland en bij veel hotels kunt huren. De paardjes hebben het nogal zwaar te verduren in die hitte met al die luie toeristen en zware koffers.

Fietsen

Om de drukte te ontwijken kan je lekker de fiets pakken en het eiland verkennen. Fiets lekker naar het noorden, hier is het een stuk rustiger dan in de haven. Vergeet zeker niet af en toe een zijweggetje te pakken, je komt dan de mooiste groene velden met palmbomen tegen. Houdt er dan wel rekening mee dat de wegen niet zijn zoals je ze gewend bent. Lees: wegen met gaten en blubber. Maar het is zeker de moeite waard en meteen een goede workout. 😉

fietsen gili trawangan

Casa Vintage

In de haven van Gili Trawangan zijn ook meteen de meeste restaurants en cafés bij elkaar. Hier vind je ook meteen een van onze favorieten: Casa Vintage. Het bevindt zich een straatje achter de haven. Op de menukaart staan veel lekkere vegan gerechten zonder gekke toevoegingen. Omdat Casa Vintage, zoals ze het zelf zeggen ‘geeft om je hart, lichaam en geest.’ Een echte healthy hotspot dus! Naast heerlijk eten, heeft Casa Vintage ook nog een heel leuk winkeltje met vintage kleding.

Dit is niet de enige locatie waar je Casa vintage kunt vinden. Op het strand in het noorden van Gili Trawangan zit Casa Vintage Beach, waar je chillend in een hangmat kokosnoten kunt drinken met prachtig uitzicht.

Snorkelen

De Gili’s zijn dé plek om te snorkelen. Je vindt er de meest prachtige strandjes met helderblauw water en je kunt er zelfs snorkelen met schildpadden! Ben je op zoek naar de perfecte plek om in alle rust schildpadden te zien? Wij weten waar je dit kan doen. Ga naar het La Moomba restaurant en loop door het restaurant heen. Op een gegeven moment zie je een leeg stuk strand, dit is het turtle point. Ga het water in en voor je het weet zie je een grote schilpad op zijn dooie gemakkie zeewier eten.

Schilpad Gili Trawangan2

Pituq Waroeng

In het noorden van Gili Trawangan vind je Pituq Waroeng. Een knusse vegan waroeng waar je heerlijk kunt eten. Alle gerechten zijn klein, waardoor je veel kunt proeven en alles gezellig kunt delen. Proef zeker de Cauliflower Taliwang en sla ook de toetjes niet over.

pituq waroeng

Wil je meer restaurant inspiratie voor Gili Trawangan? Hier vind je nog twee andere favorieten. 

Liefs,

Tamara en Robin
Story on the Road

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: