Must do // Met de boot naar Nusa Lembongan

Area's, nusa lembongan, travel  /   - 

Het eiland Bali is op zich al waanzinnig mooi. De prachtige, witte en zwarte stranden, de eindeloze rijstvelden en de bijzondere cultuur maken het hele plaatje compleet. En er zijn meer toeristen die daar zo over denken, want Bali wordt steeds populairder en steeds drukker. Maar wist je dat er bij Bali nog een aantal eilandjes horen waar dit nog niet of minder het geval is? Namelijk op Nusa Penida, Nusa Ceningan en Nusa Lembongan. Op deze eilandjes hebben de toeristen hun weg nog nauwelijks gevonden, zijn de Westerse invloeden nog niet zo aanwezig, en is de natuur nog ongerept. Oftewel, meer dan een bezoekje waard. Ik ben vorig jaar voor het eerst op Nusa Lembongan geweest. De andere twee eilanden staan nog op mijn to do lijstje! Ik vertel je in deze blog hoe je met de boot naar Nusa Lembongan gaat en wat de kosten ongeveer zijn.

De boot naar Nusa Lembongan

Het eiland Nusa Lembongan ligt op een klein half uurtje varen vanaf Sanur, Bali. Alleen dit boottochtje (bij zonsondergang) vond ik al de moeite waard. Met een snelle boot vaar je over de (soms woeste) blauwe zee. Heel gaaf! Voor een tochtje naar Lembongan kun je heel eenvoudig online tickets bestellen. Ik boekte mijn tickets voor de overtocht via Rocky Fast Cruise, maar er zijn meerdere organisaties die ongeveer dezelfde overtocht aanbieden. Vier keer per dag gaat er een boot naar Nusa Lembongan en terug. In de ochtend twee, in middag één en begin van de avond één.

Nusa Lembogan
Onderweg naar Lembogan, met een prachtige sunset onderweg. Geweldig!
Mirte op Lembogan
Net aangekomen op Nusa, om 18u rond sunset.

Een retourtje kost ongeveer €40 per persoon. Maar wanneer je een ticket boekt, word je ook opgehaald bij je hotel waar je op dat moment verblijft. Zo werd ik netjes opgehaald in mijn hotel in Canggu en naar de haven in Sanur gebracht, waar de veerboten vertrekken. Daar aangekomen was alles perfect geregeld. Alle bagage werd gelabeld en naar de juiste boot gedragen. De boten liggen net iets voor de kust voor anker. Sterke mannen lopen met de koffers en tassen op hun nek door het water naar de boot. Ook alle passagiers moeten dus een stukje door het water. Slim om een jurkje of korte broek aan te trekken op de dag van vertrek. Ik vond alleen dit hele traject al een toffe ervaring. Dit maak je immers niet dagelijks in Nederland mee 😉

De boottocht zelf is heel relaxt. Ik genoot achterop de boot van de zonsondergang (ik had de boot van 17.30) en het uitzicht. Geweldig! En voor ik het wist was ik al op Nusa Lembongan.

Met de boot naar Nusa Lembongan, Mushroom Bay
Daisy’s aankomst in Mushroom Bay, Nusa Lembongan

Eenmaal op het strand van Lembongan…

We werdenvervolgens netjes naar onze verblijfplaats gebracht. Ook dat zit bij je ticket in. Het is dus niet enkel de boottocht waar je voor betaald, maar echt van deur tot deur als het ware. Ik vond het super!

Ben je op Bali, en heb je de tijd, dan zou ik dus zeker ook een of twee nachtjes naar Lembongan gaan. Laat je vooral niet tegen houden door zo’n boottochtje, want dat is heel goed te doen. Surfen, snorkelen, duiken, relaxen op de prachtige en realtief rustige stranden… het kan daar allemaal! Lees bijvoorbeeld eens de blog van Daisy over het duiken met Manta roggen. Super gaaf!

Lembogan
Dit is secretbeach op Lembongan! En nee, deze is niet gejat van Google. Dit fijne plaatje heb ik dus zelf geschoten, gewoon met mijn Iphone! Cool he? 😉
Nusa Lembongan
Lege stranden!
Nusa Lembongan, mushroom bay
Mushroom Bay!

Have fun op Nusa!

Liefs

Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: