Must do // Ontdek het oosten van Bali

Area's, hotels, More Bali, travel  /   - 

Nathalie is net als wij, dol op Bali. Ze inmiddels een echte Bali kenner, en weet de mooie plekjes wel te vinden op dit eiland. Wij zijn natuurlijk heel blij dat ze die met ons wil delen! In deze gastblog vertelt ze over de minder toeristische, maar waanzinnig mooie oosten van Bali. 

Het oosten van Bali

Nathalie: “Waar veel vakantiegangers in het zuiden van Bali blijven hangen ben ik eens de andere kant op gegaan. Weg van de healthy hotspots (waar ik overigens gek op ben), en richting de kleine warungs. Kleine restaurantjes met twee tafeltjes, waar je gemiddeld een uur op je nasi goreng moet wachten omdat ze totaal niet voorbereid zijn op drie gasten. Heel charmant. Als uitzicht heb je immense rijstvelden om je heen. Prachtig!

Wil je een keer geen toeterende scooters om je heen, maar wakker worden van loeiende koeien (ja dit gebeurt letterlijk, hoe leuk!?) dan moet je naar Sawah Indah Villa in Sidemen. Een piepklein dorpje in het Oosten van Bali. Het kleine complex ligt midden in de enorme rijstvelden waar de boeren de hele dag aan het werk zijn.

Ik heb op de mooiste plekken geslapen op Bali, maar hier werd ik stil van. Wauw, echt wauw ! Een open badkamer inclusief levende kikker die ik 5 dagen lang Fred heb genoemd. Het heeft een groot terras met heerlijke relax stoelen vanwaar je iedereen op de rijstvelden kunt zien. Dit doet me denken aan een levend schilderij. Een nacht in deluxe tweepersoonskamer kost rond de €40.

Nathalie

Heb je altijd al eens willen klimmen en klauteren als een berggeit ? Ook dat kan hier. Vanuit het hotel loopt een van de jongens van het hotel met je mee de rijstvelden in. Ik was totaal niet voorbereid op mijn ballerina’s (jij nu wel). We staken rivieren over en klommen tegen de berg op. Weer eens wat anders dan met mijn kont bij een beachclub liggen. En ik had mijn workout meteen weer gehad. Wat een uitzicht onderweg! Geen toeristen tegen komen. Fijn! Ik zie in gedachten nog die ene boer naar mij kijken als ik met mijn ballerina’s de rivier uit stap. Een must do als je het mij vraagt wanneer je hier verblijft.

Ik heb Sidemen in mijn hart gesloten en vooral Sawah Indah Villa. Ik zeg doen! En pak dan meteen de Purah Besakih Tempel mee die iets verderop ligt. De meest heilige en grootste tempel van Bali die op de hellingen van de Agung vulkaan ligt. Kan je dat ook meteen van je bucketlist afstrepen.” oosten van bali

Have fun!

Liefs Nathalie

Ben jij wel eens in het oosten van Bali geweest? Wat zijn jouw favo plekken?! Deel ze vooral hieronder in de comments. Wij zijn benieuwd! 

Pssst! Ken je deze mega coole must do op Nusa Lembongan al? Ook hier ga je van de gebaande wegen!

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

  1. Oh leuk in juni trekken wij door Bali en ook naar Sidemen zelfde hotel hadden we al geboekt voor drie nachtjes, nu helemaal zin in!! En dat lopen met gids door de rijstvelden gaan we zeker doen, bedankt voor de tip?

%d bloggers liken dit: