Mijn backpack route door Bali

In november heb ik 5 weken door Bali gereisd. Na heel veel wikken en wegen besloot ik om ‘gewoon’ te gaan. Alleen, mét backpack. Best even spannend als backpack newbie. Nu moet ik toegeven dat Bali natuurlijk mega easy is als het om backpacken gaat. Geen binnenlandse vluchten, (nacht)treinen, cheap taxi’s en drivers everywhere en onwijs lieve, aardige mensen. Ik ben gegaan zonder plan, wel met een lijstje met highlights. Ik deel met jullie mijn backpack route door Bali!

Eerste bestemming: Canggu

Ik ben begonnen in Canggu. Niet te ver van het vliegveld, al is niks écht heel ver weg to be honest. Ik kende Canggu al een beetje door de ILH retreat 2019. Dus het leek mij relaxt om hier te beginnen. Chille vibe, strand, surflesje, lekkerste healthy hotspots. Ik heb hier 4 dagen gezeten. Even wennen aan de warmte/jetlag. Heb ik toch altijd even voor nodig. Ken je dat?

Nusa Lembongan (2 nachten)

Vanuit Canggu ben ik met een driver naar Sanur gegaan. Ik heb mijn driver gevraagd of hij ook de boot wilde regelen. Dan zit je in ieder goed! Op Nusa Lembongan ben ik 2 daagjes geweest. Chille vibe. 2 dagen was genoeg om alles te kunnen zien/doen, maar dan zit je dag ook wel goed vol.

Nusa Penida (2 nachten)

Vanaf Lembongan heb ik de boot gepakt naar Penida. Ik was hier 2 daagjes: dat is te kort. Penida is veeeul en veul groter dan Lembongan. Daar had ik mij even goed op verkeken. Het plan was om net als op Lembongan even door te rammen en met mijn scootertje langs de highlights te gaan. Maar de afstanden zijn op Penida een stuker groter en langer, en de wegen zijn slecht. Zorg dus dat je hier wat langer de tijd voor neemt, of kies 2 dingen uit die je graag wil zien. Houd ook rekening met dat Penida een flink veel toeristischer is dan Lembongan. Niet helemaal mijn ding om met 100 man in de rij te staan voor een foto op het T-rex view point. Levert wel mooie plaatjes op…

bali, backpackroute, backpack, tips

Gili Trawagan (2 nachten)

Vanaf Penida hebben we de boot  gepakt naar Gili T. Wat je kunt verwachten: party vibe. Albufeira boulevard meets Bali. Voor leuke feestjes zit je hier in ieder geval goed.

Gili Meno (2 nachten)

De Gili’s liggen zo dicht op elkaar dat je het gevoel hebt dat je er naar toe kunt zwemmen. Doe toch maar niet 😉 Gili Meno is klein en onwijs rustig. Een heel groot verschil met Gili T. Ze noemen het ook wel Honeymoon Eiland, en ik snap waarom. Ik werd persoonlijk na 1 dag een beetje onrustig. Ik had mijn accomodatie al vast gelegd (tip: niet doen dus), dus ik heb mezelf er toch maar aan overgegeven. Wat ik aan zou raden: boek je verblijf op Gili T/Air (of allebei) en maak een dagtripje naar Gili Meno. Dan kun je het eiland een keertje rondlopen, lekker chillen en prachtig snorkelen.

gil meno. backpack route, bali, route

Gili Air (2 nachten)

Gili Air is een goede combi van Gili T en Meno. Je kunt een feestje opzoeken, maar je hebt geen last van fomo als je een avondje overslaat. 😉 Leuke, relaxte vibe.

Uluwatu (5 nachten)

Vanuit Gili Air heb ik een boot gepakt naar Padang Bai en vanaf daar een driver gedeeld naar Uluwatu. Dat was eigenlijk de langste afstand die ik heb afgelegd. Ik was van plan om 3 nachtjes te blijven, maar ik ontmoette 2 leuke meiden in een hostel en met elkaar boekte we een Airbnb. Uluwatu heeft wat grotere afstanden en apps als Grab en Gojek (Aziatische uber variant) zijn hier een no-go. Als je dus geen scooter rijdt, is Uluwatu wat lastiger. Of je bent wat meer geld kwijt aan drivers.

Ubud (3 nachten)

Vanuit Uluwatu ben ik achterop de motor naar Ubud gegaan. Dat is best een stukje. Houd het maar bij een driver voor het gemak. Hier heb ik 3 nachtjes gezeten.

bali, route, ubud

Lemukih – Noord Bali (2 nacht)

Ik wilde graag nog wat van het noorden van Bali zien, maar ben daarvoor iets te lang blijven hangen in Uluwatu/Ubud. Ik heb daarom gekozen voor het dorpje Lemukih, nadat ik hier over las op Bag to Reality. Onwijs leuk. Wat je kunt verwachten? Het echte, authentieke Bali, zero toerisme en overweldigende natuur. Later meer over de homestay waar ik heb geslapen. Want die was fantastisch.

 bali, route, lemukih

Canggu

Mijn backpack route door Bali eindigde in Canggu. Hier zit ik gewoon op mijn plekkie. En lekker dichtbij het vliegveld. 😉

Dit was mijn backpack route door Bali. Natuurlijk moet jij lekker zelf weten hoe jij jouw backpack route indeelt. Ik heb vooral gedaan wat goed voelde en waar ik zin in had. En dat raad ik jou ook echt aan! Maak een lijstje met highlights waar je heen wil en laat het lekker op je af komen.

Oh enne, volgende week op I Love Bali: al mijn hostels en slaapplekken.

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: