Mijn ervaring met mindfulness op Bali!

Beauty & Relax, more, More Bali  /   - 

Drie jaar geleden raakte ik in Bali aan de praat met een Nederlandse chick die al een tijdje in Bali woonde: Nadja van Osch. Ze bleek een mindfulness coach te zijn, die vooral Nederlandse vrouwen coacht in Bali maar ook online trajecten aanbiedt. Ik besloot om een coaching traject bij haar te volgen. Heel interessant maar ook heel erg uit mijn comfort zone! Nadja is een mindfulness en zelfliefde expert en werkt veel met meditaties. Ik had me nooit eerder verdiept in dit onderwerp, en vroeg me ook af of dit niet te zweverig was voor mij. Maar omdat Nadja zelf erg down to earth op me overkwam, had ik het vertrouwen dat het wel goed zou komen. Ik ben het avontuur aangegaan, en heel blij dat ik dit heb gedaan. Nu drie jaar verder zijn we goede vriendinnen, is haar bedrijf enorm gegroeid en geeft ze ook workshops in mijn retreat! 

Het coaching traject

Nadja biedt het volledige coaching traject van mindfulness op Bali aan waar je zes sessies krijgt van twee uur. Dit is vrij intens en er zit ook wat tijd tussen de sessies omdat je ook huiswerk mee krijgt en alle tools die ze je geeft zelf leert te integreren in je leven. Dit kan in een tijdsbestek van twee tot zes weken. 

Ze biedt ook een workshop aan van drie uur waar ze kijkt naar waar jij nu vastloopt en je de tools aanreikt die je kan gebruiken om zelf hierdoor heen te werken. 

En voor wie niet in Bali is, is er het online coaching traject.

Tijdens de sessies deden we verschillende meditaties, voornamelijk mindfulness meditaties wat inzichts meditaties zijn maar ook visualisaties en hart meditaties. Tussen de sessies door krijg je steeds opdrachten mee waar je in je eigen tijd aan kan werken. Dat zijn altijd meditaties de je zelf kan beoefenen, schrijfopdrachten en veel bewustwordings opdrachten in je eigen gedrag en gedachten patronen. Je mediteert met apps of met de tapes van Nadja die heel erg fijn zijn. 

Ik kreeg bijvoorbeeld de opdracht mee om mijn ‘moeten’ gedachten bij te gaan houden. Ik schreef elke dag al mijn ‘moetjes’ op en ontdekte dat dat er best wel heel erg veel waren! Tijdens de sessie erna hebben we deze gedachten samen onderzocht en kon ik inzien dat ik mezelf soms teveel opleg en dingen van mezelf moet die eigenlijk helemaal niet nodig zijn! Hierdoor kon ik ook makkelijker veel moetjes weer loslaten.

Een andere opdracht was mindful eten. Ik doe dit nog steeds sinds ik met Nadja gewerkt heb en ik merk dat ik heel anders eet en mijn mindset rondom eten heel erg is veranderd. Ik ben me meer bewust van wat mijn lichaam wel of niet fijn vindt en eet minder rondom ‘dit mag niet maar wil ik wel heel graag… aaaarrrgh’ en schuldgevoel als ik iets ‘slechts’ eet. Ik heb minder regels en als ik nu iets slechts eet geniet ik er meer van met minder schuldgevoel maar het grappige is dat nu ik mindful eet ik steeds minder behoefte heb aan ‘slecht’ voedsel. 

Voor wie is mindfulness en coaching geschikt?

Het werk met Nadja is geschikt voor eigenlijk iedereen die zich gelukkiger wilt voelen en beter in z’n vel wilt zitten. Ze richt zich speciaal op vrouwen die last hebben van burn-outs, depressies, stress, het gevoel hebben zichzelf kwijt te zijn, teveel piekeren en last hebben van een stemmetje die zegt dat het niet goed genoeg is. 

Ik moet zeggen dat ik best gelukkig ben en vooral twijfelde of ik dat zelfliefde gedeelte wel nodig had! Hoewel ik blij ben met mezelf en een heel fijn leven heb, maar toch waren er een paar dingetjes waar ik vaak tegenaan liep. Ik leg de lat altijd heel erg hoog, moet altijd heel veel van mezelf en kan me best wel eens erg druk maken of periodes van stress hebben. 

Door met mindfulness en zelfliefde bezig te zijn merk ik dat ik meer bewust ben van dit soort dingen, waarom ik ze doe en merk ik dat ik steeds meer compassie ben gaan ontwikkelen voor mezelf. 

mindfulness op bali, daisy

Wat is mijn ervaring met mindfulness op Bali?

Het heeft me veel meer gebracht dan ik had verwacht en ik ben me vooral heel erg bewust geworden van veel dingen die ik hiervoor niet eens in de gaten had. Ik schrok ervan hoe druk ik eigenlijk altijd ben in mijn hoofd. Tijdens de meditaties vond ik het heel lastig om met mijn aandacht erbij te blijven. Ik had direct weer een doel tijdens de meditatie en was teleurgesteld als het dan niet lukte. Tijdens de coaching leerde ik dat al die gedachten er mogen zijn en er steeds weer uit te stappen zonder mezelf daarvoor te veroordelen. En wat een verschil maakte alleen dat zeg. Na een poosje oefenen kon ik naar mijn gedachten kijken en ze laten komen en gaan zonder dat ik boos werd op mezelf. Ik leerde compassie en acceptatie te ontwikkelen voor mezelf en mijn gedachten. 

De gedachten waren er nog wel maar mijn relatie ermee veranderde. Ik zag ze niet meer meteen als feiten maar kon ze meer onderzoeken en had een keuze of ik ernaar handel of niet. En dat geeft een hele hoop vrijheid! 

Ik ben me nu veel meer bewust van wat voor gedachten ik heb wat voor patronen er steeds in mijn hoofd afspelen. Ook de bewustwording van mijn eindeloze to-do list was een grote en vooral dat die niet altijd even realistisch is. Het is heerlijk dat die lijst een stuk kleiner is nu en dat ik gek genoeg daarmee juist meer gedaan krijg. 

Het heeft me heel veel inzichten gegeven en het mooie is dat ik er nu drie jaar later nog steeds zoveel baat bij heb. 

mindfulness op bali
Na een sessie samen met Nadja een gezonde lunch bij The Chillhouse, waar ook de mindfulness sessies plaatsvonden in een fijne ruimte.

Wie is Nadja?

Nadja is een Nederlandse vrouw, van begin dertig. Ze heeft haar master in global business en stakeholder management gedaan aan de Erasmus universiteit. Na het afronden van haar master, is ze begonnen aan een PHD over mindfulness – ja inderdaad, om professor te worden. Op een moment dat het niet goed met haar ging, besloot ze zelf een mindfulness cursus als klant te doen. En mindfulness heeft het positief doen omslaan. Niet veel later ging ze op vakantie naar Bali, waar ze the love of her life– Robbie – heeft leren kennen. Na deze vakantie is Nadja zelf de opleiding tot mindfulnesstrainer gaan doen.

En niet veel later vertrok ze naar Bali om daar met Robbie te gaan wonen en heeft ze Mindful Bali en daarna ook nadjavanosch.com opgestart. In Bali heeft ze opleiding gevolgd als intuitive coach en NLP trainster en privé met veel coaches samen gewerkt. Vanuit deze opleiding en veel coaching ervaring heeft ze een eigen framework ontworpen waarmee ze werkt. Inmiddels heeft ze honderden vrouwen geholpen met haar werk en is ze net mama geworden van een mooie zoon, Navi. Ze werkt met veel privé klanten (zoals ik) die naar Bali komen, speciaal om met haar te werken. Voor de mensen die niet naar Bali kunnen komen geeft ze ook coaching via Skype en heeft ze een online cursus  waar ze ook groep coaching in geeft!

Je kunt Nadja volgen via Instagram en Facebook en contact met haar opnemen via haar website nadjavanosch.com (url: nadjavanosch.com). Of begin gelijk met een gratis mini mindfulness cursusvan Nadja!

Sta jij open voor mindfulness op Bali?

Liefs Daisy

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties