4 x must do’s in Singapore tijdens je visa run

More Bali, travel  /   - 

Singapore is toch geen Bali? Klopt, maar mocht je Bali uit moeten voor een visa run dan raden wij zeker aan om naar Singapore te gaan. Het is echt de moeite waard om hier een paar dagen te vertoeven! Er zijn mega veel toffe must do’s in Singapore! Zoals je waarschijnlijk hebt gehoord, is het een dure stad en dat kunnen wij alleen maar beamen. Let dus goed op waar je je koffietje gaat drinken. 😉

Must do’s in Singapore

Art Science Museum

Dit museum is heel insta-worthy! Wij gingen naar de future world expositie, die heel futuristische en interactief was. Onze absolute favoriet was het kunstwerk met duizenden lampjes (als het er niet meer zijn) die meebewogen op de muziek. Stiekem hadden wij veel foto’s op Instagram voorbij zien komen en moesten wij dit natuurlijk ook zien. Het was echt magisch en enorm rustgevend. Je kunt er gerust een tijdje zitten en kijken naar de lampjes. Het museum is ook leuk voor kinderen, er zijn veel interactieve kunstwerken waar ze van alles mee kunnen doen. Tip: Wij kochten via ons hotel combi tickets met Gardens by the Bay. Dit scheelde behoorlijk wat geld, dus check zeker even of jouw hotel dit ook aanbiedt.

must do in Singapore

De water & lichtshow bekijken

Een van de hoogtepunten tijdens ons verblijf in Singapore was absoluut de water- en lichtshow bij Marina Bay Sands. Wat het nog specialer maakte, was dat wij er tijdens Earth Hour op 30 maart waren. Na afloop van de lichtshow werd er afgeteld en gingen alle lichten van de skyline van Singapore uit. Een absoluut kippenvel moment! Maar ook als je niet tijdens earth hour in Singapore bent, is de show zeker de moeite waard! Hij is van zondag tot donderdag om 8 en 9 uur ’s avonds en in het weekend ook nog een keer om 10 uur ’s avonds. De show duurt ongeveer 15 minuutjes.

Gardens by the Bay

Waarschijnlijk heb je de bekende infinity pool van Marina Bay Sands al vaak voorbij zien komen op Instagram. En ook de Supertree Grove (grote verlichte bomen) zijn je vast niet ontgaan. Maar Gardens by the Bay heeft nog veel meer te bieden! Een deel is vrij toegankelijk, maar voor sommige delen moet je betalen. Zo ook het welbekende Cloud forest, met een indoor waterval. Met de lift kom je bovenin het gebouw en via een loopbrug ga je weer terug naar beneden. Wij vonden dit erg indrukwekkend, maar let op het is wel prijzig.

Must do in Singapore

Shoppen in Singapore!

Als je iets goed kunt in Singapore, dan is het wel shoppen! Er zijn enorm veel shopping malls, de één nog gekker dan de ander. De grootste en meest bekende winkelstraat van Singapore heet Orchard Road, hier vind je veel bekende merken als Victoria Secret, H&M en Zara, maar ook Prada en Chanel. Op Orchard road vind je ook de Ion shoppingmall, deze is heel groot en bevat ook veel grote ketens als Pull&Bear en Zara. Onze twee favoriete winkels die we zowel in Singapore als in Kuala Lumpur hebben bezocht zijn Typo en Cotton On. By Typo vind je allerlei leuke stationery als notitieboekjes, laptophoezen en pennen en Cotton On is een hele leuke kledingwinkel met fijne prijsjes. Ook Marina Bay Sands shopping mall mag je zeker niet overslaan, hier vind je vooral de luxe merken. Het winkelcentrum is een hele beleving, want er varen zelfs gondels door de mall!

Wij hebben erg genoten van de stad en zouden zeker nog een terug gaan, want we hebben bij lange na nog niet alles gezien! Wat is jouw favoriete bestemming voor een visa run? Meer tips voor je visa run vind je hier. En wat zijn volgens jou echte must do’s in Singapore?

Liefs,

Tamara en Robin

Story on the Road

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: