Drinkwater op Bali – Refill my Bottle app

Bali Info  /   - 

Romy is net als wij verliefd op Bali. Met haar groene hart weet ze vaak net die plekjes te vinden die een andere, minder toeristische kant van het prachtige eiland laten zien. Op I Love Bali deelt ze unieke must-visits en duurzame travel tips, zoals over drinkwater op Bali. 

In Bali is het water uit de kraan niet geschikt om te drinken. De Balinezen zelf drinken het kraanwater ook niet. Het drinkwater op Bali komt dus uit plastic flessen. Dat betekent wel dat er op een dag ontzettend veel plastic flesjes doorheen gaan. Wist je dat je in 2 weken vakantie ongeveer 30 plastic flesjes water gebruikt? En alleen al in Bali worden er per maand ongeveer 6 miljoen plastic flesjes gebruikt (bron: Refill my Bottle). Jaarlijks belandt er maar liefst 8 ton plastic afval in zee (bron: Dopper.nl), waarvan heel erg veel plastic flesjes zijn. Zo zonde. Dat is een hele berg plastic afval, die niet goed verwerkt kan worden met het risico dat het in de oceaan belandt. Bovendien is al dat plastic ook nog eens slecht voor onze gezondheid.

Tip: neem je eigen drinkfles mee

Door je eigen duurzame waterfles mee te nemen, bespaar je ontzettend veel single-use plastic. Vaak kun je bij jouw hotel of guesthouse je waterfles gewoon bijvullen. Met de app ‘Refill my bottle’ kun je zien bij welke andere plekken dit kan. Op veel plekken kan het ook gewoon als je het even vraagt. Meestal is het gratis, soms betaal je een kleine bijdrage van 3.000 IDR – 8.000 IDR (€0,15 – €0,50). De app is beschikbaar voor Apple en Android.

Onze favoriete waterflessen zijn die van Dopper. Ik heb er inmiddels een aantal en er gaat er altijd een mee naar Bali. Ook tijdens de I Love Health Retreat Bali geef ik mijn deelnemers altijd een waterfles van Dopper. Te gek cadeau want hele toffe flessen en gewoon het allerbeste om al dat plastic tegen te gaan op Bali. Win win dus! Dopper heeft een leuke tool op de site waarmee je kunt zien welke voordelen er ontstaan als je een waterfles gebruikt! Ik heb 10 deelnemers in mijn retreat en reken mijzelf er bij, dus dit is het verschil dat we met 11 mensen maken als we een (Dopper) waterfles gebruiken!

dopper

De missie van Dopper is om mensen de mogelijkheid te bieden om herbruikbare flesjes te verkiezen boven single use plastic om zo de waterbronnen van de wereld te beschermen. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij met I Love Health en I Love Bali.

Liefs, Romy en Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: