Must see // Pura Luhur Uluwatu tempel

More Bali, uluwatu, uluwatu  /   - 

Bali staat niet alleen bekend om de prachtige stranden en het lekkere eten, maar ook om de vele bijzondere tempels. Overal kom je ze tegen. Nu moet ik eerlijk bekennen, dat wanneer ik op vakantie ben, ik eigenlijk helemaal niet van het cultuur snuiven ben. En dan doel ik voornamelijk op het bekijken van kerken, paleizen, of andere ‘bijzondere’ gebouwen. Maar daar heeft Bali verandering in gebracht. De Balinese cultuur vind ik namelijk wel erg interessant. Het heeft iets mysterieus. Maar misschien komt dat ook, omdat het zo erg verschilt van de westerse culturen.

Een goed voorbeeld zijn de Balinese tempels. Op verschillende plekken op Bali staan mooie, grote tempels, waar vaak een bijzonder verhaal of geloof achter schuilt. Zo ook bij de Uluwatu tempel (ook wel Pura Luhur Uluwatu genoemd), die helemaal op het uiterste zuidelijke puntje van het eiland staat. Het is niet de mooiste tempel, maar wel eentje met het mooiste uitzicht, vind ik! De tempel is op een klif gebouwd, die hoog boven het water uitsteekt. Vanaf dit punt heb je een enorme view over de oceaan. Echt heel gaaf. Alleen daarom is deze tempel al een bezoekje waard!

Uluwatu tempel

Uluwatu tempel

De tempel is één van de zes belangrijkste en meest heilige tempels in Bali. Volgens het hindoeïsme moet de tempel Bali tegen kwade geesten beschermen. De poort van de tempel heeft de vorm van twee vleugels, die de tempel bewaken, zo geloven de Hindoestanen. Naast de ingang van de tweede binnenplaats staat een beeld van Ganesha, de god met het olifantshoofd. Het binnenste heiligdom is alleen toegankelijk voor de lokale mensen die er komen bidden. Ten zuiden van de tempel is een pad naar de top van een klif met dus dat prachtige uitzicht.

Pas wel op voor brutale apen

Net als bijna alle andere tempels op Bali, wordt ook deze bewoond door brutale apen (makaken), die uit zijn op de spullen van toeristen. Stop je camera, bril en andere losse dingen dus goed weg in je tas of rugzak.

Dais zag voor haar neus gebeuren dat een aap uit een boom sprong op het hoofd van een toerist. De aap pakte de zonnebril uit het haar, sprong een andere boom in een begon verwoed op de bril te kauwen… Hap. Slik. Weg zonnebril!

Als je er dan toch bent…

bingin strand
Een van de prachtige stranden in Uluwatu!

Vanuit de omgeving van Seminyak en Canggu naar de Uluwatu tempel duurt met de auto ongeveer 1 tot 1,5 uur. Het is zeker de moeite waard om dit culturele uitstapje te combineren met een bezoek aan de relaxte surfsfeer op een van de stranden van Uluwatu, zoals Bingin Beach met terrasjes en restaurants, of Padang Padang beach.

>>Lees hier meer blogs over ‘what to do in Uluwatu’!>>

Liefs Mirte

Bron: Balitourism.nl

Hoofdfoto: Expedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

%d bloggers liken dit: