3 x de leukste kindvriendelijke restaurants in Berawa

Nadja van Mindful Bali – de allerleukste mindfulness teacher op Bali & goede vriendin – schreef voor I Love Health (het gezonde zusjes van I Love Bali) verschillende blogjes over geluk en zelfacceptatie. Zo begon ze ruim een jaar geleden haar eigen Happiness Project. Niet op Bali? Geen probleem. Je kunt ook een online mindfulness cursus bij Mindful Bali doen – vraag hier een gratis mini mindfulness cursus aan voor een gelukkige en gezonde mind

Dit keer geen mindful blog van Nadja, maar haar ervaringen wat betreft lekkere en leuke kindvriendelijke restaurants in Berawa,  haar dorpje, naast Canggu. Ze is sinds kort mama van prachtige zoon Navi, die ze uiteraard maar al te graag mee neemt wanneer ze buiten de deur eet.

Nadja: “Zo werd ik vroeger gevraagd om te schrijven over de hipste plekken in Canggu, zo krijg ik nu verzoeken of ik wil schrijven over waar te eten met kinderen. How times have changed. Gelukkig zijn er  heel veel kindvriendelijke restaurants in Berawa die ook nog daadwerkelijk leuk en hip zijn. Het stikt hier van de jonge gezinnetjes met schattige kinderen en plekken waar jij lekker je ontbijtje op kan eten zonder je dood te schamen als je kind ineens keihard begint te huilen. Je snapt dat ik helemaal #teamberawa ben tegenwoordig. Daarom in dit blogje mijn favo plekken waar ik nu altijd te vinden ben mét baby.

3 x Kindvriendelijke restaurants in Berawa

Milk & Madu

Bij Milk & Madu kwam ik al elke zaterdag voor een heerlijk ontbijt samen met vrienden. Maar nu met baby is het helemaal ideaal. Het is dé eetplek in Berawa die zich speciaal richt op jonge gezinnen. Elke zaterdag zit het dan ook helemaal vol. In de tuin is er vaak een markt met leuke kleding of tweedehands spulletjes. En het beste van het verhaal: er is elke zaterdag kidsentertainment! De ene keer is het verven, de andere keer staat er een clown. Het personeel past op de kinderen en zorgen voor vermaakt, zodat jij lekker in alle rust je ontbijt op kan eten. Heerlijk toch?! Ik vind het echt een gezellige boho vibe hebben, waar iedereen bij elkaar komt. Kinderen, honden, ouderen, jongeren, alles loopt door elkaar. Het geeft mij echt dat familie gevoel. ’s Avonds is het nu ook geopend. Ze serveren heerlijke pizza’s en kinderen onder de 12 jaar eten gratis!

Milk and Madu, Jalan Pantai Berawa 52 Canggu, Bali

Sprout

Mijn ultieme plek met kind is toch nog steeds Sprout. Aan het café zit een kinderopvang waar je zelfs een jaarabonnement op kan nemen. Maar ook voor een uurtje kan je kind hier terecht. Onder professionele begeleiding kunnen kinderen hier met elkaar spelen, terwijl jij in alle rust je ontbijt of lunch eet. Maar buiten dat is het ook een heerlijke plek om af te spreken, te werken of een rustmomentje. Aanrader: in de middag kun je salades naar wens mixen en die zijn echt heerlijk! Daarna een plak bananenbrood met een cappuccino, en ik ben weer helemaal opgeladen (voor even dan;))

Jl. Raya Semat 18A, Canggu – Bali

Joglo


De Joglo is ook echt een paradijs voor ouders en kinderen. Buiten is er voor de kids een leuke speeltuin, waar het personeel een oogje in het zeil houdt. Vaders kunnen op de tv in alle rust naar sport kijken. Vrij vermakelijk om al die mannen daar te zien zitten terwijl ze ‘papadienst’ hebben maar ondertussen stiekem rugby aan het kijken zijn.  En uiteraard is er ook aan de mama’s gedacht. Wat dacht je van een lesje sunset pilates? Uuuh…HELL YES! Het is dat mijn baby nog te klein is voor de speeltuin, maar ik weet zeker dat ik daar volgend jaar te vinden ben voor zo’n lesje en daarna een heerlijke smoothie voor mezelf bestel! Nog een bonus: je kunt hier ook nog heerlijk authentiek Indonesisch eten.

The Joglo, Jalan Subak Sari 13 no. 8, Tibubeneng, Berawa (tussen Berawa en Batu Belig in)

Deze fijne plekken maken dat ik hier met mijn gezinnetje op Bali woon. De kleine luxes die je hier hebt voor jou en kind maken het leven toch een stuk gemakkelijker.”

Ken jij nog kindvriendelijke restaurants in Berawa? Of ergens anders op Bali? Deel ze vooral hieronder in de comments! Sharing is caring.

Psst! Nadja schreef eerder de blog ‘What I eat in a day in… Berawa!’ Een blog vol met eettips voor Berawa, naast Canggu.

Liefs Nadja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: