5 x de beste cafés om te werken in Canggu

Area's, canggu, Shortlists  /   - 

In Canggu zijn genoeg cafés. Zo schreven we eerder een artikel over de lekkerste ontbijttentjes, hotspots in Berawa en brunch bij The Slow. Maar niet al deze cafés zijn geschikt om te werken. En in Canggu zijn heel veel digital nomads te vinden! Het is er vaak druk, te rumoerig, te duur, gaat pas laat open of sluit vroeg, de Wi-Fi werkt slecht etc. Allemaal geen ramp, sterker nog, gezellig juist als de wifi het niet doet. Maar als je moet werken, is dat natuurlijk een ander verhaal. Bij deze de 5 beste cafés om te werken in Canggu, waar je voor weinig geld lekker kunt door werken, mét goede verbinding.

Dit is een gastblog van NinaRosa, copywriter en graphic designer die een maand in Ungasan heeft gewoond en nu een maand in Canggu verblijft.

Gypsy

Gypsy wordt ook wel het nieuwe Crate genoemd. Het ligt in het hartje van Canggu, vlakbij het strand in een zijstraat van de hoofdstraat. Ik dronk hier een kopje koffie voor ongeveer €1,50 en kreeg elke keer gratis water. Als het lekker weer is kun je ook buiten zitten. Het interieur is strak maar toch gezellig en er zijn genoeg kleine tafeltjes waar je kunt zitten.

gypsy cafe, canggu, bali
Bron: TripAdvisor

Website – Instagram – Facebook

Lupe

Ik kreeg van meerdere mensen deze tip en ik ben zo blij dat ik hierheen ben gegaan. De eigenaar (Thomas) komt uit Nieuw-Zeeland en opende de zaak in december 2017. Hij vindt het oprecht leuk als je langskomt en hij drukte mij op het hart dat ik zo lang mocht zitten als ik wilde. Het allerfijnste: als je er voor de eerste keer komt krijg je een gratis stuk chocolade brownie! Omdat ik plantaardig eet, kreeg ik twee bliss balls (ook geschikt voor glutenvrije mensen). Het is er niet zo druk, maar het is makkelijk te vinden. Ik drink altijd het verse sapje van biet met gember, wortel, appel en limoen voor €1,85. Maar ook hier krijg je elke keer gratis water. Ook heerlijk voor lunch en diner. Ze hebben thema-avonden voor diner, bijvoorbeeld onbeperkt Mexicaans eten voor €4,-.

De Wi-Fi is heel snel, maar als je inlogt met je telefoon en je telefoon dan vergrendelt, moet je daarna weer opnieuw inloggen. Gelukkig heb je hier geen last van als je op je laptop werkt. canggu werk cafes, werken in canggu

Instagram – Facebook

Sprout

Sprout geeft zo’n typische Amsterdamse vibe. Het is een klein, intiem zaakje in Berawa, aan de andere kant van de shortcut vanaf Canggu. De menukaart is uitgebreid voor zowel de drankjes als het eten. Ik ging uiteindelijk voor de rosella thee voor €1,85 waar ik drie volle koppen uit kon schenken. Daar ben ik dus wel even zoet mee geweest. Wederom gratis kraanwater en ze waren absoluut niet opdringerig. Je kunt er ook healthy dingen zoals granola kopen, al was dat wel een beetje duur.

De Wi-Fi is absoluut geweldig. In tegenstelling tot de meeste zaken in Canggu is de parkeerplaats ruim en ze helpen je ook in- en uitparkeren, heel chill. Als je dus een beetje heimwee hebt, ga dan naar Sprout! sprout cafe bali canggu

Website – Instagram – Facebook

The Machinery

Hier zijn super veel digital nomads! Toen ik er was, waren zeven van de tien tafeltjes bezet door mensen met een laptop. Het is een klein zaakje dat makkelijk te bereiken is, gelegen in de straat van Old Man’s. Het personeel is heel aardig maar niet opdringerig. Ik koos voor een pot groene thee waar ik drie uur mee deed. Dat kostte €1,85. Het eten is wel iets duurder, maar je krijgt na elke maaltijd een paar plakjes watermeloen. Pluspunt: de bedragen zijn al inclusief de belasting en fooi. Soms komt erbij andere cafes opeens nog 15% bovenop je rekening, heel vervelend. De wc ziet er heel leuk uit met rubberen banden. De Wi-Fi is snel en de banken zijn comfortabel. En je krijgt hier ook een glas water, dat je zelf bij kunt vullen. machinery-cafe-bali, werken in canggu

Instagram – Facebook

C’Ugh House

Dit was een tip van Daisy en ik ben blij dat ik deze heb opgevolgd. Dit café is makkelijk te missen omdat het omringd is door leuke plekken en in een zijstraat van de straat naar Finn’s ligt. Maar zet je navigatie op C’Ugh en bezoek deze plek! Het hoge plafond geeft een industriële sfeer. Je hebt uitzicht over schattige huisjes en een rijstveld. De menukaart is uitgebreid, wel aan de prijzige kant maar je krijgt onbeperkt gratis water. Je krijgt bij je consumptie 2 uur gratis wifi, wil je meer, dan kun je voor een dag, week of maand bijkopen. Voordeel: ze hebben ECHT snel internet omdat ze als internetcafe bekend staan. Ik dronk een lychee-watermeloen-chia sapje voor €3,40. Als je niet plantaardig eet, neem dan zeker het latte proeverijtje. Je kunt dan drie van de vier latte machiato’s kiezen: roze (biet), grijs (zwarte sesamzaadjes), geel (kurkuma) of groen (matcha – een soort groene thee). Ziet er very Instagram-proof uit.

c'ugh house, werken in canggu
Workfrom.co

Website – Instagram – Facebook

Tip: Het is wel zo aardig om een kleine fooi te geven als je er zo lang zit zonder veel te bestellen 😉

Wat zijn volgens jou de cafés om te werken in Canggu?

Liefs NinaRosa

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: