Hotspots op Gili Trawangan, Lombok

Al jaren stond Indonesië op mijn lijstje, maar lyrisch was ik (nog) niet. Gewapend met de tips van I Love Bali begonnen we aan onze reis. Binnen een paar uur na aankomst op Bali begreep ik waarom deze website was ontstaan, ook ik was opslag verliefd.

Na een paar dagen Canggu, waar we enorm verwend geraakt waren met alle healthy eettentjes, reisden we verder naar boutny eiland Gili Trawangan, Lombok. En YES, we hebben ook daar fijne restaurantjes weten te vinden!

– Dit is een gastblog van Hanneke Kuipers – Health by Hanneke

Pssst…. we weten natuurlijk ook wel dat Gili Trawangan bij Lombok hoort en niet bij Bali. Maar goed, vrijwel geen enkele Bali-vakantieganger slaat Lombok over, vandaar dat we je ook met Gili-tips overladen!

Hotspots op Gili Trawangan

  1. Kayu Cafe

Je kunt bij Kayu heerlijk op een bankje op het strand of op het dakterras zitten. Bij Kayu moet je binnen bestellen, maar dat geeft enorme twijfelaars zoals ik wat extra bedenktijd. Van sappen, smoothiebowls, bananenbrood tot nasi goreng, dit restaurant heeft het allemaal. Absolute aanrader is de oreo cheesecake!

Een fantastisch initiatief van Kayu is ‘earn your free beer’. Op Gili T is de hoeveelheid (plastic)afval een groot probleem waar wel aan gewerkt wordt, maar waar nog veel winst te behalen valt. Kayu organiseert regelmatig een opruimuurtje waar je een gratis drankje mee kunt verdienen. Zo kun jij je steentje bijdragen om dit paradijselijke eiland ook paradijselijk te houden!

2. Pituq Cafe

Dit veganistische restaurant is de meest ‘healthy one’ in het rijtje. Iedere niet-vegan zou hier moeten eten om te ontdekken dat vegan absoluut geen synoniem is voor saai! Dit restaurant overtreft alle verwachtingen door de bijzondere combinatie van smaken. Zorg dat je ruimte overhoud voor een toetje!

Pituq Cafe zit niet aan de hoofdweg langs het strand maar een klein stukje de wijk in. Een knusse setting met veel kussens en lage tafeltjes, ideaal voor een romantische date. De bediening bestaat uit een team van lieve kleine Indonesische dames. Op de kaart is geen alcoholische drank te vinden, maar niet getreurd, want de drankjes op de kaart zijn fantastisch!

3. The Banyan Tree

Dit is absoluut mijn favoriet! Je kunt heerlijk op het terras onder de bomen zitten, maar ook op het dakterras. Alle gerechten zijn hier 100% Instagram-proof, gelukkig smaken ze ook nog eens heerlijk. Mijn lunchtip: zuurdesembrood met avocado, tomaat, feta en balsamico. Aanrader: begin de dag met een lesje bij Gili Yoga, trakteer jezelf daarna op een heerlijk ontbijtje bij The Banyan Tree.


Groetjes,

Hanneke Kuipers – Health by Hanneke

Wat zijn jouw favoriete (healthy) hotspots op Gili Trawangan?

Heb je deze blogs met healthy hotspots op Bali al gelezen?

xxx Daisy

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: