Een ode aan mijn allerliefste lievelings: Crate Canggu

Oooooh jongens… ik ben zo saai als het op ontbijten in Bali aankomt. Maar echt. Ik word door iedereen uitgelachen. “Ga je daar nou weer eten?” “Doe eens gek Dais, ga eens ergens anders heen.” “Er is meer in Canggu, dat weet je toch?” “Ga je naar die hipstertent?”

JA LIEVE MENSEN, I KNOW.

Maar ik kom gewoon het aller, aller, allerliefst bij Crate. Al 3 jaar. Vrijwel elke Bali ochtend. Waarom? Dat zal ik je uitleggen.

Misschien is het een gevalletje “ver van huis toch iets bekends en vertrouwds hebben”. Zou kunnen. Of komt het omdat ik warme gevoelens heb overgehouden aan alle leuke mensen die ik er ontmoette omdat je een tafel moet delen vanwege de drukte? Kan ook.

Crate Canggu

Crate bestaat nu zo’n 3 a 4 jaar. Je kunt het je bijna niet voorstellen als je Canggu nu kent, maar toen waren er slechts een paar opties voor het ontbijt: Betelnut, Canteen, Old Man’s en Crate dus. Thats it. Inmiddels struikel je over de hippe eettentjes. Op advies van een surfvriend kwam ik 3 jaar terug voor het eerst bij Crate Canggu. ‘Dat is echt iets voor jou!”

En hij had gelijk. Het was liefde op het eerste gezicht. Zo veel heerlijks, heel veel gezonde opties, mega lekkere cappuccino’s, goeie vibe, goede porties en goedkoop. En ook nog eens ontzettend instagram-proof. Aangezien ik toen al mijn andere website I Love Health runde, was dat voor mij als (healthy) foodie een soort van hemel op aarde.

cappuccino, crate, canggu
De beste cappuccino in van Canggu!

Flash forward, 3 jaar verder en ik ben er nog steeds vrijwel elke ochtend te vinden als ik in Canggu ben. Als ik eens iets anders probeerde was ik eigenlijk altijd teleurgesteld. “Mmm lekker hier, maar de porties bij Crate `zijn beter.” “Mmm… de smoothie bowl is top, maar die koffie.. ik weet het niet, bij Crate is ie beter.” Slecht een greep uit mijn overpeinzingen als ik ergens anders ontbijt.

Mangolicious, Bowlarama, Peas Pleas, Brekkie Plate, Veto, Rollover… ik kan het menu dromen. Hoewel er misschien wel 25 dingen op het menu bij Crate staan, heb ik mijn vaste 5 a 6 gerechten die ik afwissel. Je kent me inmiddels, ‘never change a winning team‘ – kon mijn middle name zijn.

Ontbijt peas please, crate, canggu
Peas Please!

Begrijp me niet verkeerd, ik ga eerlijk met je zijn. Het is echt niet alleen rozengeur en maneschijn bij Crate Canggu. Behalve deze lofzang kent het kleine zaakje ook wat nadelen. Het is er altijd druk. De wifi doet het vaker niet dan wel. Je staat vaak lang in de rij te wachten om te bestellen. Er zijn geen tafels, dus je deelt je tafel sowieso met vreemden als je alleen of met zijn tweeën bent. Iets wat voor mij overigens juist een voordeel is, want leuk, zo leuk je mensen kennen. Inmiddels is Crate met een extra verdieping uitgebreid, maar de keuken niet, dus je moet ook lang op je eten wachten. Overigens weet ik uit betrouwbare bron dat er gewerkt wordt aan een tweede en/of grotere vestiging. Maar zo lang die er nog niet is, zal je het ook met al deze nadelen moeten doen, als je iets wilt mee pikken van die bijna wereldberoemde Crate vibe. Ja, wereldberoemd: zelfs de New York Times schreef over dit kleine ‘niet-meer-dan-vier-betonnen-muren-tentje’ in het tot voor kort onbekend Canggu.

Deze nadelen boeien mij niet. Ik kom er niet om dat het hip is, niet omdat iedereen er komt (liever niet juist), niet omdat het zo’n mooie zaak niet is, niet omdat het de enige optie is.

Ik kom er omdat ik me er thuis voel. Omdat ik de tijd heb. Goede herenigingen er aan heb. Een beetje home far away from home. Met goed eten. En leuk personeel. En goede koffies. Wat wil je nog meer?

Okay okay, ik stop. De boodschap is duidelijk. I like Crate, a latte. 😉

Smoothie bowl, mango, crate cafe, bali, canggu
Mangolicious 🙂

Crate Cafe, Jalan Pantai Batu Bolong No.64, Canggu.

Pssst: ik eet heus wel eens ergens anders in Canggu, en ook daar is het mega lekker hoor. De lat in Bali ligt nu eenmaal hoog als het op ontbijt- en lunchtentjes aankomt. Dus probeer vooral ook andere zaakjes dan Crate, er is zo veel leuks en lekkers in Canggu. Die zeker niet zullen tegenvallen. Ik ben gewoon bevooroordeeld. Ha! In deze blog vind je nog veel meer leuke ontbijttentjes in Canggu.

O en laat me vooral weten als je ook naar Crate Canggu bent geweest en wat je favo gerecht was. Vind ik leuk!

Liefs

Daisy

[newsletter_form}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: