Must Do // Duiken met manta’s op Nusa Lembongan

Area's, more, nusa lembongan, Sport  /   - 

Pak pen en papier. En werk die bucket list van je bij. Dit moet er op: duiken met manta’s op Nusa Lembongan! Wauw, dit was zo’n gave ervaring! Deze jongens kunnen wel 7 meter groot worden! Je kunt je voorstellen dat dat behalve prachtig ook best spannend is. Maar goed, ik ben helemaal geen duik pro hoor. Ik heb drie jaar geleden mijn Padi gehaald in Thailand en erna nog vier keer een duik gemaakt op Nusa Lembongan. En dat was het. De laatste duik die ik maakte was die met de manta’s op Nusa Lembongan. Ook als je geen Padi hebt, kun je de manta’s zien. Je kan de trip ook met snorkel doen.

Ik maakte de duik met duikschool Scuba Center Asia. Dit is een nieuwe duikschool op Nusa Lembongan en is van twee Nederlanders. Ik heb mijn Padi ook bij hen gehaald in Thailand en toevallig vertrokken ze daarna naar Bali om daar een duikschool op te zetten. Nou, da’s toevallig. Daar ben ik regelmatig te vinden. Uiteraard boekte ik mijn duiktrip weer bij dit stel en het was wederom gezellig!

nusa lembongan, mushroom bay
Mushroom Bay, waar je ook de duikschool vindt op Nusa Lembongan.

Als je kiest voor de manta duik, krijg je natuurlijk geen garanties. Maar in het juiste seizoen heb je wel een hele grote kans ze te zien. We gingen eerst met de boot naar Manta Bay, het eerste punt waar je manta’s kunt spotten. Helaas… geen rog te bekennen.

Het volgende punt ligt een heel stuk hier vandaan, bij het volgende grote eiland, Nusa Penida. Maar goed, niet getreurd, het is 30 graden en je zit op een boot, dus het kan slechter.

Bij Manta Point hebben we wel succes!

Duiken met manta’s, it’s happening!

We springen snel het water in met onze duikuitrusting. Onder water is het gelijk raak. Overal waar we kijken komen de immens grote manta’s te voorschijn. Onder mij. Boven mij. Links, rechts. Manta rays everywhere! Het is zo magisch. De beesten kunnen ontzettend groot worden. Volgens mij tot wel 7 meter spanwijdte! Maar zo groot zijn ze niet allemaal hoor. Het is daarom ook best een beetje spannend aan het begin. Maar er werd ons verteld dat ze niks doen. Af en toe moet ik bukken omdat een manta vlak over mij heen zwemt. Dit doen ze met grote, trage bewegingen met hun grote vleugels. Na een paar minuten was ik helemaal gewend en kon ik er geen genoeg van krijgen. Zo mooi!


Na een tijdje raken de zuurstoftanks leeg, dus moeten we weer naar boven. Jammer, ik had hier nog wel even kunnen blijven hoor. Me & my manta’s… dikke maatjes zijn we 😉

Als we aan boord van de boot komen zien we de manta roggen nu ook met hun vleugels half boven het water uit komen. Enthousiast als we zijn duiken we er nu met snorkels nog eens tussen!

Genoeg promo talk voor duiken met manta’s op Nusa. Ik denk dat de boodschap helder is: ga dit doen!

xxxx

Daisy

Foto manta boven aan blog, bron.

Meer must do’s op Bali vind je hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties

  1. Tijdens mijn bezoek aan Lembongan ben ik ook met een bootje gaan snorkelen. Helaas hadden we de pech dat de manta’s net niet in de buurt waren. Wat een gave ervaring moet dit geweest zijn. Mooie foto heb je gemaakt! En hey, goede reden voor mij om weer eens terug te keren.

%d bloggers liken dit: