Waarom de Gili eilanden op jouw bucketlist horen

Area's, Gili's & Lombok  /   - 

Het eiland Bali is prachtig. Ben je er geweest, dan zul je dat ongetwijfeld beamen. En staat Bali op je bucketlist, dan mag je dat bij deze gerust van me aannemen. Maar ben je een beetje avontuurlijk ingesteld, dan heeft Indonesië je nog veel meer moois te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de eilandjes rondom Bali? Geloof het of niet, maar deze zijn nog net even een tikkie tropischer dan Bali. Denk aan knal blauwe zee, witte stranden en heel veel groen. Een goed voorbeeld zijn de Gili eilanden. Deze eilandengroep die uit drie verschillende eilanden bestaan, hoort niet bij Bali, maar is onderdeel van Lombok, een eiland ten oosten van Bali. De ferry brengt je vanaf Padang Bai (Bali) in 2-4 uur naar een van de Gili eilanden. Een tochtje dat absoluut de moeite waard is. Waarom precies? Dat legt NinaRosa je uit in deze blog.

Dit is een gastblog van NinaRosa, copywriter, graphic designer en foodie die in totaal 4 maanden op Bali woonde. En een heerlijke vakantie vierde op de Gili eilanden.

Waarom een trip naar de Gili eilanden een must do is!

1. Heerlijke restaurants

Bali kent vele heerlijke restaurants, maar de restaurants op de Gili’s doen daar niet voor onder.  Als je van vis houdt, zoek dan niet verder. De restaurants hebben allerlei soorten verse vis, schaal- en schelpdieren op het menu staan. Voor vegetariërs zijn er ook genoeg opties. Mijn favo’s op Gili Trawangan zijn Kayu Cafe en Pituq Cafe en op Gili Air zijn dat Pachamama, Captain Coconuts en het restaurant bij H2O Yoga.

2. Super helder water

De zee in Bali is op sommige plekken vrij donker van kleur. Geen helderblauw water of parelwitte stranden dus. Op de Gili’s is dat wel anders. Daar vind je enkel witte stranden met azuurblauwe zee. Buiten het regenseizoen om, kun je tot 10 meter onder water kijken. In het regenseizoen is dit alsnog 3 tot 5 meter dus je kunt ten alle tijde je eigen voetjes bestuderen.

3. Voor de waterliefhebbers

Yes, het water is dus hartstikke helder. En dat maakt de Gili eilanden geweldig voor duikliefhebbers en snorkelaars. Je ziet de tofste dieren, zoals mega schildpadden en kleurrijke vissen. Liever op het water? Je kunt hier ook wakeboarden, suppen en surfen.

4. Paardrijden

Ben je niet zo’n waterrat? Geen zorgen, er is meer. Op Gili Air en Gili Trawangan heb je stallen met paarden. Je kunt tijdens een zonsopgang of -ondergang een ritje maken. Op andere tijdstippen is het te warm voor de paarden. Gebruik alsjeblieft NIET de paard en wagens op het eiland. Deze paardjes worden heel slecht behandelt. Loop gewoon zelf naar je hotel. De paarden staan soms de hele dag in de hete zon en dragen onwijs zware karren. Ze zijn mager en hebben wonden. Dierenmishandeling. De stallen voor het paardrijden zien er prima uit en het personeel is lief voor de dieren. Gili eilanden, sunset, paardrijden

5. Katten met gekke staart

Of het echt een reden is om naar de Gili’s te gaan, dat niet. Maar ben je een enorme kattenfan, dan vind je dit ongetwijfeld leuk. Er lopen namelijk veel katten rond met gekke staarten. Ik heb even onderzoek gedaan en het is dus niet dat hun staarten allemaal zijn platgereden, het is een genetisch dingetje. Omdat de eilanden zo klein zijn, is het ras met de gekke staart doorgefokt. Sommige hebben een krulstaart en anderen alleen een klein knobbeltje. Erg cute in elk geval.

6. Vlakbij elkaar

De eilanden zijn klein en liggen vlakbij elkaar. Je kunt ook makkelijk naar Lombok, een eiland dat ongeveer net zo groot is als Bali. De lokale boot tussen de Gili’s is spotgoedkoop. Wij deden een snorkeltour van 9 uur ‘s ochtends tot 3 uur ‘s middags waarbij we alle drie de eilanden zagen. We begonnen op Gili Trwangan, daarna door naar Gili Meno, nog even lunchen op Gili Air en toen weer terug richting Bali.

7. Feesten

Gili Trawangan staat bekend als het feesteiland, en dat kan ik beamen. Wij waren er met oud en nieuw en het was één groot feest. Er zijn veel verschillende barretjes. Reggae, R&B, live pop music, house… voor ieder wat wils. Je hebt zelfs feestboten die je in een paar uur langs alle drie de eilanden brengen en waar je super goedkoop kunt drinken. Drink niet de spotgoedkope lokale alcohol, maar betaal ietsje meer en kies voor de bekende alcoholmekren.

8. Instagram-proof

De Gili’s zijn erg fotogeniek. Zo staan er op veel stranden schommels in het water die je ongetwijfeld vaak op Instagram voorbij het zien komen! Het strand is parelwit, het water glashelder, en zelf het eten is een kiekje waard. Kortom, ben je in de buurt? Bezoek dan vooral even de Gili eilanden voor een paar te gekke foto’s! Gili eilanden, schommel, sunset

En, je tripje naar de Gili’s al geboekt?!

>>Misschien dat deze blog over hotspots op Gili Trawangan je kan overhalen!>>

Liefs NinaRosa

 

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: