4 x mega yummie recepten met Balinees fruit

Zeg je tropisch fruit, dan zeg je Bali. Hier vind je namelijk zoveel lekker en kleurrijk fruit! Je kunt het natuurlijk zo uit het vuistje eten, maar je kunt er ook heerlijke dingen van maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van ijs, smoothie bowls of pannenkoeken…? Just saying! Allemaal mega healthy, vegan, makkelijk te breiden én goedkoop. In deze blog deelt NinaRosa haar favo recepten met Balinees fruit!

Dit is een gastblog van NinaRosa, copywriter, graphic designer en foodie die in totaal 4 maanden op Bali woonde.

Dragonfruit smoothie bowl met mango, ananas en granola

Heb je dragonfruit wel eens van binnen gezien? De roze kleur is bijna onwerkelijk! Zo diep en mooi! Het is dan ook niet moeilijk om een gerecht er lekker uit te laten zien met dragonfruit. De mango en ananas zijn veel lekkerder dan in Nederland! Zulke smoothie bowls kun je overal in Canggu krijgen, maar zelf maken is soms ook wel heel leuk, toch!?

Ingrediënten smoothie bowl

2 personen ontbijt

  • 3 bananen
  • 1 dragonfruit
  • 250ml water
  • 4el kokosvlokken
  • 1 mango
  • ¼ ananas
  • Granola

Bereiding

  1. Vries de bananen zonder schil (in plakjes) de nacht van tevoren in.
  2. Blend de bananen met het dragonfruit, water en de kokosvlokken.
  3. Zet nog een kwartiertje in de vriezer terwijl je de mango en ananas snijdt.
  4. Top je smoothie bowl met de mango, ananas en granola. Ook heerlijk met wat cashewnoten en andere healthy toppings zoals bijenpollen of chia zaad.

Lychee water met citroen en munt

Lychee water Lychee heeft een subtiele smaak maar deze vrucht zit vol vitaminen. Ik eet ze normaal gesproken als snack, maar je kunt er ook makkelijk je water mee oppeppen. Maakt je ‘s zomerse dinnerparty helemaal compleet met een kan lychee water!

Ingrediënten

Voor 1 liter

  • 800 ml water
  • 3 lychees
  • 1 citroen
  • Bosje munt
  • Ijsblokjes

Bereiding

  1. Snij de citroen en lychee in plakjes.
  2. Doe het water in een karaf en voeg de lychees, citroen, munt en ijsblokjes toe.
  3. Je kunt het water nu meteen drinken of het even in de koelkast zetten, om de smaken wat beter te laten mengen.

Mangosteen cashew dadel ijs met kokos en granola

mangosteen, balinees fruit

Toen ik mangosteen voor het eerst proefde, wist ik zeker: dit is een match made in heaven, ik en mangosteen. De zachte structuur, de zoete smaak, het vrolijke uiterlijk. Mijn leven was compleet toen ik erachter kwam dat ik er ook ijs van kon maken. HAHAHA! Het is wel iets duurder door de cashewnoten, maar trust me, het is het waard.

Ingrediënten

Voor 3 bakjes

  • 3 mangosteens
  • 100 gr cashewnoten
  • 50 gr dadels
  • 50 ml water
  • 50 gr kokosvlokken + meer voor garnering
  • Snufje zout
  • Granola

Bereiding

  1. Week de dadels een kwartiertje in warm water. Snij ondertussen de mangosteens doormidden en haal de witte inhoud eruit.
  2. Blend de mangosteens met het water, de cashewnoten, geweekte dadels, kokosvlokken en zout.
  3. Zet in de vriezer voor ten minste een uur en garneer met granola en kokos.

Banaan-avocado pannenkoeken met snakefruit en mango

Nu denk je misschien: bananen en avocado’s hebben wij toch ook in Nederland? True, maar op Bali zijn ze veel lekkerder! De bananen zijn zoeter en de avocado’s smeuiger. Dat vraagt om een recept waar deze smaken optimaal tot zijn recht komen.

Ingrediënten

8 kleine of 4 grote pannenkoeken

  • 3 bananen
  • 1 avocado
  • 2 el lijnzaad
  • 250ml water
  • 100gr meel
  • 50gr havermout
  • Snufje zout
  • 1tl bakpoeder
  • Olijfolie
  • 1 mango
  • 2 snakefruits

Bereiding

  1. Week het lijnzaad in 4 el water en zet in de koelkast voor een kwartiertje, terwijl je de bananen, avocado, mango en het snakefruit snijdt.
  2. Blend de avocado, bananen, water, lijnzaad en zout in een blender of met staafmixer.
  3. Voeg de havermout, bakpoeder en meel toe en meng met een lepel.
  4. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de pannenkoeken ongeveer twee minuten per kant. Ik maakte 8 kleine pannenkoeken maar je kunt ook 4 grote maken.
  5. Serveer met de mango en snakefruits. Kokos en granola is er ook heel lekker bij.

En? Loopt het water je al in de mond?

>>Lees hier alles over lekker eten op Bali!>>

Liefs NinaRosa

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: